slaweksie Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Witajcie, w moim nowym rowerze pomiedzy kasetą a szprychami jest plastykowa tarcza. Pytanie: czy ten element jest do czegoś potrzebny, czy spełnia jakąś funkcję. czy można go usunąć ??? pozrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Oslonka jest potrzebna tylko wtedy, gdy masz zle wyregulowana przerzutke i lancuch wpada pomiedzy szprychy, a kasete. Ja takiego czegos nigdy nie mialem i nie czuje potrzeby zeby to montowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Wywal to...wygląda to jak z komunijnego roweru i nie jest potrzebne. Takie rzeczy w Spec'u... ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topi1995 Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja ci zadam takie pytanie: Przeszkadza ci to w czymś? Jak nie to po co to ruszać każdy rower to ma. Ja mam swój 5 lat i nadal mam tą osłonkę i mi w niczym nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Wywal to...wygląda to jak z komunijnego roweru i nie jest potrzebne. Takie rzeczy w Spec'u... ?! mnie tez pachnie to Dzajantem na komunię, wyglada słabo. W moim poprzednim Kellysie "mój" mechani stwierdził że tam się tylko syf zbiera. Wywalę to przy okazji jak będzie sciągana kaseta. dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja pierwsze co zrobiłem to wywalilem ten plastik Ja wyregulujesz przerzutke, zablokujesz tam gdzie sie powinno to łańcuch ci w zyciu nie spadnie chyba ze mu coś pomoze ale to sporadyczne przypadki. a taki plastik to naprawde pachnie makrokeszem i komunijnym prezentem. Jak to wyglada obok ładna tarcza a po trugiej stronie krązek z plastiki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ogólnie rzecz biorąc zbędny bajer i można go pominąć. Warunek to dobrze wyregulowana przerzutka (jeśli wpadnie między kasetę a szprychy to może być niezły pogrom sprawdziłem). Ogólnie rzecz biorąc dziwi mnie bardziej dodawanie takich dodatków w kołach Mavica (okropne czarne krążki). Chociaż są kasety, które mają to dodane i wygląda to w miarę dobrze (rzecz gustu). Mam na myśli kasetę Sunrace z grupy Driven NMZ http://www.sunrace.com/userfiles/products/...CSMD7_large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Jest to po prostu zbędne , a ta kaseta Sunrace z grupy Driven NMZ wygląda super z tą osłoną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Takie osłony to do rowerów z wolnobiegami się zakłada. Jak chciałem włożyć do mojego z kasetą, to nawet ocierało o kasetę i ciężej się kręciła na ''biegu jałowym'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 25 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Zbędny gadżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Tak jak pisali powyżej, zbędna dziadostwo. Tylko mnie ciekawi po co np. w kołach Crossride je zakładają (na allegro parę razy mi mignęło)? Jakiś wymóg typu osłona na największą zębatkę korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamic Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Są to nieprzemyślane wynalazki zbędne (to chyba jakieś zabezpieczenie przed czymś, ale na pewno nie przed brudem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Nie przemyślany to twoj post był ... popatrz na date ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamic Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 No i co z tego że było to napisane 2 lata temu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 To, że autor tematu wywalił tą osłonkę lub nie, ale w każdym razie przez 2lata nie zadał kolejnego pytania.Więc nie rozumiem po co odgrzebywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.