Skocz do zawartości

[zapinki do linki hamulcowej] Gdzie kupić?

tyszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o nie usunięcie tego tematu bo jest wmiare ważny dla mnie. Kupiłem rower Kross Level A2 XT. Dzisiaj jeżdżąc odpadły mi takie zapinki które trzymają linke na miejscu i niewiem gdzie je mozna kupić lub co zrobić zeby linka nie latała proszę o pomoc.

Napisano

Cóż. Ja w pierwszej kolejności zapytałbym u dystrybutora rowerów tej marki lub w innym, powiedzmy dobrym, sklepie rowerowym. Może będą mieli lub coś dopasują. Od biedy skorzystałbym z taśmy izolacyjnej lub zipa (preferuje taśmę :thumbsup: ).

Napisano

Taśmy nie chiał bym używać ;/ A może ktoś ma na sprzedaŻ takie zaciski albo wie gdzie moge tego kupic bo na allegro nie znalazłem.

Napisano
Ale na pewno tam są ?? Ma ktos inne propozycje ??

Jakie inne propozycje? Przejdź się do narzędziowego, to sam się przekonasz. Po co w ogóle pytasz o radę, skoro nie wierzysz w odpowiedzi :D ?

Napisano

W modelu Kross Level A2 XT linka od hamulca nie jest w tunelu takie jak od przerzutek ale jest tylko w takim miejscu i trzyma się na zatrzaskach i jak te zatrzaski wypadną to linka lata luźno i właśnie te zatrzaski mi wypadły ;P

Napisano

Jak dobrze pamiętam to Accent miał kiedyś takie. Popytaj w rowerowych sklepach, a jak nie to zipy się ekstra sprawdzają i tych na pewno nie zgubisz B)

Napisano

Toteż właśnie o zipy chodzi. Linki hamulcowe spina się zipami - za parę złotych kupujesz paczkę 100 sztuk w narzędziowym i masz zapas na lata. A to się przydaje nie tylko w przypadku pancerzy.

Napisano

Ja wiem o co kaman. Masz na myśli plastikowy zaczep w kształcie litery "U" który trzyma pancerze przy otwartych przelotkach. Takie coś możesz szukać w sklepach rowerowych, ale marna szansa, że znajdziesz. Najlepiej abyś zakupił wspomniane zipy, czyli zaciski do wiązania kabli.

Napisano

A, to w takim razie przepraszam za moje nieuzasadnione pretensje:

Jakie inne propozycje? Przejdź się do narzędziowego, to sam się przekonasz. Po co w ogóle pytasz o radę, skoro nie wierzysz w odpowiedzi :) ?

Z opisu skojarzyło mi się jednoznacznie z zipami, jako najpopularniejszym i najłatwiej dostępnym środkiem zaradczym na linkowe problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...