Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Października 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Trochę się ruszyło w temacie więc zadam pytanie... Jakie pancerze wybrać (koniecznie białe do białych linek PC - 1,2mm) ? Aby i to działało miodzio i wyglądało miodzio, o niskiej masie wspominać przy tego typu zabawkach nie muszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 http://light-bike.com/forum/album_page.php?pic_id=4077 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Zależy o jakiej kasie mówimy bo ja kiedyś rozmawiałem z kolesiem co robi te pancerze ( http://www.vertebr.ae/about/ ). Niestety cena detal zabija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 (edytowane) 125euro za wcale nie tak lekki zestaw....? zwariowana cena i grzegorza 'nokony' sa lzejsze quote ze strony: the total weight of vértebræ ceramic housing is 46 to 52 g/m. - kloce jak na dzisiaj to chyba i-link, zaczekaj na nowego nokona ma byc dostepny w listopadzie (gdzies to wyczytalem) z tego co pamietam to jakies 26g/m Edytowane 13 Października 2009 przez 1415chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jażem Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Pytanie do użytkowników Nokona czy koraliki wydają jakieś nieoczekiwane dźwięki ? I czy warto zakupić coś aby je nasmarować... ? Tak - Nokony zgrzytają podczas kręcenia kierownicą, jak skórzane buty. Smarowanie nawet subtelnymi preparatami powoduje po niedługim czasie brudzenie, a skrzypienie wraca. Lepiej nie smarować, chyba że się mylę i istnieje coś naprawdę cudownego. Ale doświadczenie uczy, że cuda to rzadkie zjawisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Miło mi oświadczyć iż dzisiaj testowałem i wkład tefolony z PC pasuje do koralików I-Linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 (edytowane) Fakt nokon lubi zaskrzypiec ale magiczny brunox + szmatka zalatwia sprawe na dlugi czas, w calaym sezonie musialem zrobic to 2x, wiec da sie zyc... Sime jak z ulozeniem koralikow, ladnie czy do du...py jak z nokonem? Edytowane 14 Października 2009 przez 1415chris Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 IMO najlepsze rozwiązanie to I-link ( w razie zużycia dysponuje wkładem ) + linki PC lecz będe testował przewód hydrauliczny shimano + linki PC. Nokon + wkład PC + linki PC wygląda średnio chociaż gdy posiada się dolny ciąg i srama nie jest źle ( ale to kwestia subiektywna zależna od priorytetów ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Nie ma znaczenia jaki ciag, nokonkoralik + rurka pc + linka pc = wyglad do bani/dzialanie ok, mam klasyczny ciag, mowie tu o koralach biegnacych od kiery, te przy samej przerzutce ze wzgledu ze sa krotkie wygladaja ok i przy gornym ciagu gorna rura/widelkiprzerzutka tez powinno byc ok. Hydraulika shimano do lekkich raczej nie nalezy. Jak z i-linkiem, czy linia korali jest ciagla czy polamana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sime Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Testowany zestaw był prosty i działał ( ale jak już gdzieś pisałem to wynika z budowy I-linka gdyż koraliki wchodzą jedne w drugie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Hydraulika shimano do lekkich raczej nie nalezy. nie mogę z niczym innym porównać. 290mm odcinek przewodu SM-BH59 to 4,77g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flubi Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Czyli są jakies problemy jak do zestawu Nokona dać tylko linki Powercordz (te cienkie 1.2 mm)? Czy tylko estetyka cierpi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Beat that... Mini I-link 2m plus koncowki, przyciety z power cordz caly zestaw w granicach 35g!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 36g to tyle co moja linka + pancerz + końcówki + fajka + gumki ochronne na hamulec tylny clarks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Linki i wklady teflonowe jak kompatybilne u wszystkich producentow? Grzegorz mozna dostac gdzies w PL te pancerze ktore pokazywales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Raczej tylko Ebay , ale podrożały o 9$ http://cgi.ebay.com/CNC-Alloy-Housing-Cable-COMPLETE-KIT-SO-COOL-3-COLORS_W0QQitemZ220530678769QQcmdZViewItemQQptZCycling_Parts_Accessories?hash=item3358a71bf1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Mam pytanie związane z montażem zestawu Alligotor-a I-Link,a dokładnie ile zostawić linera na wyjściu końca pancerza tylnej przerzutki oraz przedniej i w jaki sposób uszczelnić w tym miejscu zakończenie liner/inner wire,gdyż w zestawie brak takowego uszczelnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Macie jakiś pomysł czym zastąpić oryginalne osłonki nokon na pancerze? Czy można je gdzieś kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Może rurką akwarystyczną? Jest dość miękka i robiona w różnych średnicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Tylko rurka ma dość grube ścianki, może rurki termokurczliwe? Jakieś średnicy musiałyby być? P.S. Wężyk akw. ma 4mm śr. wew. oraz 6mm śr. zew. Edytowane 2 Lutego 2011 przez ukaniex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Wężyki stosowane w szpitalach do kroplówek płynów infuzyjnych lub cewników mają chyba cieńsze ścianki.Pytanie czy średnica wewnętrzna podejdzie? http://www.tworzywasztuczne.yoyo.pl/zastosowanie.html http://www.intergos.com.pl/medyczny/9,sprzet-medyczny-jednorazowego-uzytku.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonypi Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Hej. To jak mozna gdzies u nas w Polsce kupic Power Cordz ?? A moze ktos planuje zrobic jakies zamowienie? Interesuja mnie same linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thatcher Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Ja mam pancerze swiss comp.Są tansze od Nokona i Alligatora ale poki co mozna je kupic jedynie w kompletach 170 cm wiec jak potrzeba wiecej (jak w moim przypadku)no to trzeba kupic 2x 170cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 a co sądzicie o pancerzach jagwire? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mam Jagwire Ripcord i jest OK. Wielkich różnic w porównaniu do XTR nie zauważyłem, ale może po sezonie będę wiedział coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi