Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Trochę się ruszyło w temacie więc zadam pytanie...

Jakie pancerze wybrać (koniecznie białe do białych linek PC - 1,2mm) ? Aby i to działało miodzio i wyglądało miodzio, o niskiej masie wspominać przy tego typu zabawkach nie muszę :D

Napisano (edytowane)

125euro za wcale nie tak lekki zestaw....? zwariowana cena i grzegorza 'nokony' sa lzejsze :rolleyes:

quote ze strony: the total weight of vértebræ ceramic housing is 46 to 52 g/m. - kloce :)

jak na dzisiaj to chyba i-link, zaczekaj na nowego nokona ma byc dostepny w listopadzie (gdzies to wyczytalem) z tego co pamietam to jakies 26g/m

Edytowane przez 1415chris
Napisano

Pytanie do użytkowników Nokona czy koraliki wydają jakieś nieoczekiwane dźwięki ? I czy warto zakupić coś aby je nasmarować... ?

Tak - Nokony zgrzytają podczas kręcenia kierownicą, jak skórzane buty. Smarowanie nawet subtelnymi preparatami powoduje po niedługim czasie brudzenie, a skrzypienie wraca. Lepiej nie smarować, chyba że się mylę i istnieje coś naprawdę cudownego. Ale doświadczenie uczy, że cuda to rzadkie zjawisko :)

Napisano (edytowane)

Fakt nokon lubi zaskrzypiec ale magiczny brunox :) + szmatka zalatwia sprawe na dlugi czas, w calaym sezonie musialem zrobic to 2x, wiec da sie zyc...

Sime jak z ulozeniem koralikow, ladnie czy do du...py jak z nokonem?

Edytowane przez 1415chris
Napisano

IMO najlepsze rozwiązanie to I-link ( w razie zużycia dysponuje wkładem ) + linki PC lecz będe testował przewód hydrauliczny shimano + linki PC. Nokon + wkład PC + linki PC wygląda średnio chociaż gdy posiada się dolny ciąg i srama nie jest źle ( ale to kwestia subiektywna zależna od priorytetów ).

Napisano

Nie ma znaczenia jaki ciag, nokonkoralik + rurka pc + linka pc = wyglad do bani/dzialanie ok, mam klasyczny ciag,

mowie tu o koralach biegnacych od kiery, te przy samej przerzutce ze wzgledu ze sa krotkie wygladaja ok i przy gornym ciagu gorna rura/widelkiprzerzutka tez powinno byc ok.

Hydraulika shimano do lekkich raczej nie nalezy.

Jak z i-linkiem, czy linia korali jest ciagla czy polamana?

Napisano

Testowany zestaw był prosty i działał ( ale jak już gdzieś pisałem to wynika z budowy I-linka gdyż koraliki wchodzą jedne w drugie ).

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Czyli są jakies problemy jak do zestawu Nokona dać

tylko linki Powercordz (te cienkie 1.2 mm)?

Czy tylko estetyka cierpi???

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Napisano

Mam pytanie związane z montażem zestawu Alligotor-a I-Link,a dokładnie ile zostawić linera na wyjściu końca pancerza tylnej przerzutki oraz przedniej i w jaki sposób uszczelnić w tym miejscu zakończenie liner/inner wire,gdyż w zestawie brak takowego uszczelnienia?

Napisano (edytowane)

Tylko rurka ma dość grube ścianki, może rurki termokurczliwe? Jakieś średnicy musiałyby być?

P.S.

Wężyk akw. ma 4mm śr. wew. oraz 6mm śr. zew.

Edytowane przez ukaniex
Napisano

Hej. To jak mozna gdzies u nas w Polsce kupic Power Cordz ??

A moze ktos planuje zrobic jakies zamowienie?

Interesuja mnie same linki.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Ja mam pancerze swiss comp.Są tansze od Nokona i Alligatora ale poki co mozna je kupic jedynie w kompletach 170 cm wiec jak potrzeba wiecej (jak w moim przypadku)no to trzeba kupic 2x 170cm :wallbash:

post-137373-0-99924600-1301564846_thumb.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...