Skocz do zawartości

[piasta] do testów

kornel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje chętnego do testowania prototypowej piasty.

Udostępnię na okres ok 2 miesięcy piastę tylną - rozstaw widełek 120mm, 36 otw, linia łańcucha 43mm, zębatki 17,18 i 19z na szeroki łańcuch.

Zainteresowanych ( dużo jeżdżących ) proszę o kontakt na PW ( niestety przez najbliższy okres jestem dostepny tylko w dni robocze 8-16)

piasta

Napisano

"Zainteresowanych ( dużo jeżdżących ) proszę o kontakt na PW"

zapytaj lepiej na gronie, tam jest więcej ludzi którzy są kurierami i mogliby coś powiedzieć na temat tej piasty.

pozdro

Napisano

spoko patent

szkoda że korpus jest taki wąski

jak widzisz to udostępnianie?

bo musiałbym zapleść koło a potem je rozpleść

ale chętnie przetestuję i zobacze co jest 5 z tą piastą

Napisano
jak widzisz to udostępnianie?

Jak się porozumiemy, wyślę na swój koszt i tak samo no swój koszt odbiorę.

Oczekuję jedynie, a może aż , poświęcenia czasu i w miarę obiektywnej opinii.

Ze swojej strony chyba faktycznie nie wiele oferuję , ale zawsze można o tym pogadać.

Napisano

Rozumiem, że to własna produkcja. A mam takie pytanie bo nie widzę po zdjęciach - czy otwory pod szprychy są naprzemiennie na obu kołnierzach?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ktoś w końcu testował tą piastę? Mam wrażenie, że to nietrafiony pomysł i będzie się to mocowanie wyrabiało tak jak adapter miche. Nawet bardziej bo to aluminium, ale może się mylę...

Napisano

Dzięki za zainteresowanie

temat nieaktualny

Tzn. że była tylko jedna i wyrwał ją painmaker czy w ogóle wycofujesz się z interesu? Bo jeśli byłaby kolejna okazja to pewnie byłbym zainteresowany. Używam zbliżonego rozwiązania - zębatka na piaście pod tarczę.

Jakiej długości śrub używasz (jakie się mieszczą)? Zębatkę sam wycinasz czy tylko nawiercasz?

Napisano

Tzn. że była tylko jedna i wyrwał ją painmaker czy w ogóle wycofujesz się z interesu? Bo jeśli byłaby kolejna okazja to pewnie byłbym zainteresowany. Używam zbliżonego rozwiązania - zębatka na piaście pod tarczę.

Tak do testów z poza grona moich znajomych była przeznaczona tylko jedna. Zębatka na piaście pod tarczę to inne rozwiązanie, w moich piastach jest jeszcze wielowypust.

Zębatkę sam wycinasz czy tylko nawiercasz?

Całość jest wykonywana przeze mnie

Napisano

kornel jeśli chcesz żeby piasta wyjechała do anglii to masz czas do 7 września

wtedy Głowa wylatuje i będzie trudniej mu ją dostarczyć

tak jak Ci pisałem jestem za, proszę tylko o możliwie dużo uwag

Napisano

No to w takim razie jak już chłopcy potestujecie i ruszy sprzedaż, to liczę chociaż na rabat B)

Faktycznie, po bliższym przyjrzeniu się zębatce, kumam o co chodzi. Wygląda na patent nie do zdarcia. Ogólnie wyznaję teorię sześciu śrub i nigdy mnie nie zawiodła. Radziłbym jednak zrezygnować z "prostokątnych" otworów w sprokecie. No chyba, że jest jakiś konkretny powód na ich wykonanie. Myślę, że kwestię wagową można odrzucić. Wtedy funkcja tych otworów sprowadzana jest do gromadzenia różnego syfu, a przy skrajnych obciążeniach możliwe, że także do osłabienia zębatki. Ale ja się jakoś specjalnie na tym nie znam, więc mogę się mylić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...