Dinsdale Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 Jako że zasłużony urlop coraz bardziej się zbliża (zostały jeszcze 3 tygodnie) zacząłem się zastanawiać nad konkretniejszym planem odnośnie miejsca. Pomysłów sporo, a ostatnio pojawił się dość oryginalny, aby wybrać się w Góry Bukowe na Węgry - okolice Egeru, Miskolca. Tereny wyglądają na dość ciekawe, obszar uważany jest przez niektórych za jedną z ciekawszych częsci Węgier. Jeżeli ktoś był w tamtych okolicach prosiłbym o wszelkie wskazówki, które się mogą przydać - co warto zobaczyć, jaką miejscowość najlepiej wybrać na bazę wypadową itp. (póki co rozważam Szilvásvárad oraz znany Eger - ale tutaj koszt noclegu będzie zapewne wyższy niż w okolicy), oraz czy w ogóle jest sens jechac w tamte góry z rowerem . najwięcej materiału w necie niestety po węgiersku, więc trudno jakoś sensownie zinterpretować widniejące tam ciągi liter , ale udało mi się już np znaleźć że w Szilvásvárad odbywa się maraton MTB Edit: zapomniało mi się wpisać w nazwę tematu [wycieczka] przed tytułem - wnoszę niniejszym do administracji o wyrozumiałość i skorygowanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.