Pichu Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam. Jako, że takiego klubu jeszcze nie ma, to go zakładam. Użytkownicy No Saintów łączcie się Moje jeździdełko: Rama: No Saint Urian 2009 Amortyzator: SR Suntour XCM SF9-XCM-V2-HLO-26-80 Stery: Pół zintegrowane VP-A41AC Mostek: Zoom (kute aluminium) Opony: Merida Race 26x2.10 Obręcze: Vuelta Freeway Piasty Assess, stalowe Korba: Shimano FCM-442 Octalink Suport: Deore LX BB-ES71 Pedały: Aluminiowe VP-349S Wolnoobieg: Shimano MF-TZ21 Łańcuch: Shimano CN-UG51 Pancerze: Jagwire Przerzutka przednia: Shimano SLX FDM-665 Przerzutka tylnia: Shimano Deore RD-M531 Hamulec Przedni: Asses (Tarcza + zacisk) Hamulec tylni: V-Brake + klocki Vuelta Klamki: Tektro TS360AP Manetki: Shimano Revoshift Sl-RS31 + SLRS31-7 Sztyca: Zoom Siodło: Selle SMP AIRY Do wymiany: Amortyzator, kierownica, mostek, piasty, przeplecenie koła na kasetę, hamulce, manetki. Troche kasy jeszcze w niego pójdzie. Zdjęcia jeszcze nie ma bo rower w trakcie składania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mała modyfikacja - stery Futura S-307 A suport BB-ES71 to jednak Deore XT a nie LX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 To ja się dopisuję. Od niedawna rama No Saint Angel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam klubowicza Nie będę ukrywał, ja ze swojej ramki jestem cholernie zadowolony. BTW poniżej fota mojego bajka. Amor do wymiany nie sugerujcie sie kolorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ja też nie narzekam, choć na razie zbyt krótki przebieg na jakieś głębsze oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ile zapłaciłeś za swoja ramkę? Jak to wygląda wagowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Ile zapłaciłeś za swoja ramkę? Jak to wygląda wagowo? Za ramę dałem 699 zł. Waży 1533 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Czyli dałeś 300zł więcej za 220g, warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Dla jednych tak, dla innych nie. Każdy ma swoje priorytety, lub kieruje się własnym gustem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Dla jednych tak, dla innych nie.Każdy ma swoje priorytety, lub kieruje się własnym gustem... Dokładnie. Ja jestem zadowolony. Gdyby tak wszystko przeliczać czy się opłaca czy nie to nie wiem czy w ogóle coś przy rowerku by się zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 hej, dołączam się do Was z moim urianem http://picasaweb.google.pl/cube.fan.1992/NoSaintUrian# tu fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piootrj Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 hej, dołączam się do Was z moim urianem http://picasaweb.google.pl/cube.fan.1992/NoSaintUrian# tu fotki Ładna maszynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 cześć,, mój wzrost 182 cm ------------------------- mam dylemat: jaka rama: 18" czy 20" urian vs angel ?! ?! help !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 no dobra, wziąłem 18" Angel'a czarnego .... mam nadzieję, że dojdzie szybko i odpowiednio się nim zaopiekują w serwisie .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dobry wybór Ja stawiam swoja maszynkę znów na kola po wypadku. Czekam tylko na przednie kolo i można śmigać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanapa Napisano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Mój Urian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rodman Napisano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Nieświęty, my Angel ..... więcej: http://picasaweb.google.pl/przemo.koper/NieswietyAnioEk18StkaMniamP# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Pytanie do userow no sainta angela 18". Jak dluga macie rure sterowa, ramke bede bral na dniach i nie wykluczone ze uzywany amor i nie chce sie wkopac z za krotko przycieta sterowka w rebie/r7. Dodatkowe pytanie, jak z montazem down/top swinga przy 18", down swing nie bedzie wadzic z koszykiem/srubka? Ewentualnie, jesli jest ktos z ramka 18" uriana/angela w okolicy Lublina/Wawy, kto chetnie umowilby sie na przymiarke ramy. Najlepiej 18". Z checia dojade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanapa Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Sterówka ok. 110mm, co do przerzutki to mocowanie znajduję się pomiędzy otworami na koszyk, więc dwa bidony odpadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Z tym koszykiem na bidon to nieprawda. Wystarczy dac z jednej strony podkładkę i można korzystać z dwóch koszyków. Mój Angel: http://st2.static.bikestats.pl/e/b1558-u4007_orig.jpg Brakes (Hamulce): Avid SD7 370g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Sram 9.0 148g Cables: (Pancerze i linki): Nokon White & Fibrax ~130g Cassette: (Kaseta): Shimano XT M760 11-32 271g Chain: (Lancuch): Shimano XT HG-93 + Sram link 266g Crankset: (Korby): Shimano XT M760 (4 Token alu bolts& 4 XTR bolts, suport Accent) 840g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XT M771 165g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR M970 GS 197g Fork: (Widelec): Sid Team + PopLoc & starnut 1437 g Frame: (Rama): No Saint Angel 18” 1550g Grips: (Gripy): Boplight (cut, plugs incl.) 27g Handlebar: (Kierownica): PRO XC 580mm (25,4) 150g Headset: (Stery): VP A45AC (w/top cap) 81g Pedals: (Pedaly): Shimano M540 352g Seat: (Siodlo): Selle Italia SLR XC Gel Flow 175g Seatpost: (Sztyca): Smica Lite Pro 31,6x350mm 240g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy): No-name 24g Shifters: (Manetki): Shimano XT M770 233g Skewers: (Zaciski kol): Dartmoor 68g Stem: (Mostek): Smica Lite Pro 110mm 112g Tire (Front): (Opona przednia): Kenda Karma Kevlar (used) 495g Tire (Rear): (Opona tylna): Kenda Karma Kevlar (used) 480g Tubes: (Detki): Schwalbe XX-light 195g Wheel Front: (Kolo przednie) 591g -Hub: (Piasta): Ringle Flea 81g -Rim: (Obrecz) Sun UFO 369g -Spokes: (Szprychy) DT Revo ~120g -Nipples: (Nyple) DT Alu ~11g -Rim tape: (Opaska) 3M Tape 10g Wheel Rear: (Kolo tylne) 836g -Hub: (Piasta) Shimano XT FH-M760 374g -Rim: (Obrecz) Alexrims XT16 460g -Spokes: (Szprychy) DT Revo&CN spoke ~150g -Nipples: (Nyple) DT Alu ~11g -Rim tape: (Opaska) Geax 15g Razem: 9433g Niedługo będą tarczówki i nowe koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 19 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Sterówka ok. 110mm, co do przerzutki to mocowanie znajduję się pomiędzy otworami na koszyk, więc dwa bidony odpadają. Owszem przerzutki downswing nie założysz ale top swing bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Downswing w ogole nie wchodzi na 18"? I jeszcze jedno pytanie do uzytkownikow angela 18" dla kogos z podobnym wzrostem co ja, 175cm. Sztyca 350mm wystarczy? W lemonie powiedzieli mi ze lepiej 400mm bo 350 moze byc za krotka. I w ogole, brac 18" czy 20" pod ten wzrost? Najlepiej przymierzyc ale nikogo nie moge znalezc z okolic wawy i lublina. I jeszcze pytanie, jakich sterow szukac do angela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Powiem tak, co do ramy to co prawda mam uriana ale myślę, że 20' będzie dla ciebie na bank za duża, nawet 18 może być za wiele. Ja mam 180cm wzrostu i okazało się ze Urian 18' to ciut za dużo dla mnie bo ramy no sainta są dość długie (musiałem kupić krótki mostek). Downswing wchodzi ale nie założysz już wtedy drugiego koszyka na bidon. Co do sterów to najlepiej zapytać dystrybutora tych ram na polskę: klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Kurcze to teraz mam zagwozdke z wielkoscia ramy chociaz geo bardzo mi pasuje bo jest prawie identyczne z tym co obecnie mykam przy 18", trzeba bedzie kogos znalezc z ramka i sie przejechac :F A jeszcze pytanie o przednia przerzutke, jakie prowadzenie lancucha w angelu? 66-69* czy 63-66* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Myślę, że spokojnie możesz wziąć te 18-tke najwyżej kupisz ciut krótszy mostek - np 90-tke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.