Cox Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam Mam WIELKI dylemat który z podanych w temacie rowerów wybrać Carver pure 300 PLUSY -pełen napęd shimano (jedna firma -> LEPSZE DZIAŁANIE) -dobre hamulce -ciekawa rama Minusy -waga 12,9 kg (20,5 cala) -gorszy amortyzator niz Kross - minimalnie uzywany (stan idealny) http://picasaweb.google.pl/przemkotowisko/...amp;feat=email# Kross Plusy -waga - lepszy amortyzator -ładny wygląd -mozliwośc doboru wielkosci ramy 19 lub 21 cali (mam 183 cm wzrostu) -w 100 % nowy na gwarancji Minusy -gorszy napęd (mieszanka sram, truvativ i shimano) -bardzo popularny -gosze ale za to lzejsze hamulce -nie jezdzilem nigdy na DC i nie wiem czy będą mi pasować -Carver ma lepsza ramę http://allegro.pl/item688847843_najlepsza_...l_a6_warto.html Ogólnie to dawno bym kupiłjuz Carvera tylko nie jestem pewiemn w nim amortyzatora (RS Tora coil) kross ma powietrzną , waże 71 kg i nie wim czy spręzyna będzie dobrze pracować przy tej wadze Ram jest tam 20,5 cala, (52 cm) , przy moim wzroscie moze troche za duża Licze na wasze liczne odpowiedzi i opinie bo rower chce kupic jeszcze w tym tygodniu. Z góry wszystkim wielkie DZIĘKI! CENA: Kross 2100zł Carver 1900zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jako, że kolega wyżej całkowicie wyczerpał temat wtrącę tylko kilka zdań.. -pełen napęd shimano (jedna firma -> LEPSZE DZIAŁANIE) Nie do końca ale... -gorszy napęd (mieszanka sram, truvativ i shimano) Zapomniałeś o tym, że Kross ma m.in korbę z zintegrowaną osią, -gosze ale za to lzejsze hamulce HS nie zbierają zbyt dobrych opinii, są bardziej skomplikowane w budowie, cięższe a i tak wciąż mają minusy typowe dla v'ek. Fajna rzecz ale 10 lat temu. Carver jest fajny, niewiele gorszy ale o wiele bardziej oryginalny. Po wymianie na normalne v'ki bardzo fajny rower Kross oczywiście prawie pod każdym względem jest lepszy ale...kto by chciał Krossa, mając do wyboru Carvera Co do sprężyny prawdopodobnie będzie za twarda dla Ciebie ale zawsze można ją wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corsarz Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Carver za oryginalność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Kross, bo ma lepszy osprzęt i możesz wybrać bardziej odpowiedni rozmiar dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Licze na TROCHE WIĘCEJ Z WASZEJ STRONY, bo to naprawde trudny wybór!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Bierz tego Carvera. Amortyzator, który będzie na samym początku w rowerze, nie musi być docelowy. Którąkolwiek ciężką torę, można w przyszłości zastąpić lekkim foxem, RS rebą czy Manitou R7. Ramka Carvera jest ciekawa, tzn nawet ładna {subiektywnie}, osprzęt i magury hydrauliczne, dobre - a całość wypada porówywalnie dobrze jak u Krossa. A co do oryginalności - w Wałbrzychu KROSS'ów LEVEL jest bardzo mało i można by stwierdzić że są tutaj oryginałami - pośród Kellysów Feltów Giantów i Merid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 24 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Bierz tego Carvera. Amortyzator, który będzie na samym początku w rowerze, nie musi być docelowy. Którąkolwiek ciężką torę, można w przyszłości zastąpić lekkim foxem, RS rebą czy Manitou R7. Heh z taki podejściem można równie dobrze iść do marketu i kupić pierwszy lepszy napotkany rower, bo przecież wszystko można w nim wymienić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Kupiłem jednak Krossa, czerwonego 19" , mam go dostac w poniedzialek, w walbrzychu to nawet ciezko o nie w sklepie, nablizszy dystrybutor jest w swidnicy i jak dzwonilem to mi go przywiezli do odzialu w swiebodzicach i tam sobie poogladalem--- rowerek super, takie gianty czy maridy wlasnie w sklepie rowerowym za ta cene to SYF I WAZA TYLE CO STAR PEŁEN WĘGLA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.