slaweksie Napisano 23 Lipca 2009 Napisano 23 Lipca 2009 Witam, mam kask Uvexa Boss. Kas jest srebrny, paski też (znaczy sie siwe), czas je wyprać, bo ... Czy macie jakieś patenty na demontaż takich pasków, albo jakieś ciekawe pomysły na ich pranie - odświeżenie. Paski z okolic policzków wyprać łatwo, ale to co są w środku już nie. pozdrower Ps. Pytałem Uvexa, napisali nie można i spadaj.
mucher Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Witam, mam kask Uvexa Boss. Kas jest srebrny, paski też (znaczy sie siwe), czas je wyprać, bo ... Czy macie jakieś patenty na demontaż takich pasków, albo jakieś ciekawe pomysły na ich pranie - odświeżenie. Paski z okolic policzków wyprać łatwo, ale to co są w środku już nie. Można - ale OSTROŻNIE! ja prałem w swoim kasku, tylko że zdejmowanie tej opaski znad czoła to upierdliwa zabawa i do tego trzeba uważac, żeby przy okazji nie wyrwać sobie mocowań ze skorupy - co mnie się akurat udało. Między innymi dlatego stwierdziłem, ze następny kask to nie będzie Uvex i przesiadłem się zamiast tego na Limara (okazał się nb wygodniejszy)
benek Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 ...Czy macie jakieś patenty na demontaż takich pasków, albo jakieś ciekawe pomysły na ich pranie - odświeżenie. ... Mydło przeciwbakteryjne PROTEX -> dużo piany -> czyste i pachnące poduszki i paski w kasku. Jednym słowem nic nie odpinam/wypinam/odczepiam - piorę zamocowane na kasku, a że kask często płuczę/czyszczę to i paski/poduszki "piorę" przy okazji.
WaGiant Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Protex kilka razy w sezonie - to jednak trochę czasu zajmuje , na codzień watka namoczona w spirytusie salicylowym . Czysto i nie śmierdzi . Teoretycznie spirytus może coś rozpuścić - trzeba zrobić próbę . Ja w ten sposób czyszczę kaski od zawsze i wszystko ok . Oczywiście bez odpinania/wyciągania bebechów .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.