Skocz do zawartości

[kask] czyszczenie - pranie pasków

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam kask Uvexa Boss. Kas jest srebrny, paski też (znaczy sie siwe), czas je wyprać, bo ... :)

Czy macie jakieś patenty na demontaż takich pasków, albo jakieś ciekawe pomysły na ich pranie - odświeżenie.

Paski z okolic policzków wyprać łatwo, ale to co są w środku już nie.

pozdrower

Ps. Pytałem Uvexa, napisali nie można i spadaj.

Napisano
Witam, mam kask Uvexa Boss. Kas jest srebrny, paski też (znaczy sie siwe), czas je wyprać, bo ... ;)

Czy macie jakieś patenty na demontaż takich pasków, albo jakieś ciekawe pomysły na ich pranie - odświeżenie.

Paski z okolic policzków wyprać łatwo, ale to co są w środku już nie.

Można - ale OSTROŻNIE! ja prałem w swoim kasku, tylko że zdejmowanie tej opaski znad czoła to upierdliwa zabawa i do tego trzeba uważac, żeby przy okazji nie wyrwać sobie mocowań ze skorupy - co mnie się akurat udało.

Między innymi dlatego stwierdziłem, ze następny kask to nie będzie Uvex i przesiadłem się zamiast tego na Limara (okazał się nb wygodniejszy)

Napisano
...

...

Mydło przeciwbakteryjne PROTEX -> dużo piany ;) -> czyste i pachnące poduszki i paski w kasku. Jednym słowem nic nie odpinam/wypinam/odczepiam - piorę zamocowane na kasku, a że kask często płuczę/czyszczę to i paski/poduszki "piorę" przy okazji.

Napisano

Protex kilka razy w sezonie - to jednak trochę czasu zajmuje , na codzień watka namoczona w spirytusie salicylowym . Czysto i nie śmierdzi . Teoretycznie spirytus może coś rozpuścić - trzeba zrobić próbę . Ja w ten sposób czyszczę kaski od zawsze i wszystko ok . Oczywiście bez odpinania/wyciągania bebechów .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...