Skocz do zawartości

[korba] zużyta zębatka.

tafit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj wymontowałem z roweru korbę Truvativ isoflow PowerSpline i tak wyglądają koronki. Jak myślicie czy nadaje się już do wymiany?? zrobiłem na niej jakieś 1000 km bez wymiany łańcucha, co byście doradzili by optymalnie eksploatować napęd. na razie nic nie przeskakuje działa dobrze. I jeszcze gdzie mogę kupić ew. tą środkową zębatkę? szukałem na allegro niestety bez powodzenia:/ czy mogę założyć do tej korby np. zębatkę shimano-tych jest sporo na aukcjach-jak to wygląda?

post-112520-1248260733_thumb.jpg

A wiecie gdzie można kupić takie zębatki i czy można kupić jakieś innej firmy?? a łańcuch mam shimano HG-53 kupić taki sam?? czy może zainwetować w lepszy? Moja kaseta to shimano HG-50 9 przełożeń

Witam.

Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec podepnę się tutaj,a chodzi mi o to, że w mojej korbie xt (2007) mam do wymiany dwa blaty 32 i 44,oglądając ceny w sklepach do dziś nie mogę wyjść z podziwu jak można wołać odpowiednio za jedną około 80zł, za drugą 200zł (przecież to już jest prawie nowa korba slx). Mam pytanie o alternatywę dla korb Shimano xt lub slx, jakie są odpowiedniki dla tych korb innych producentów godne uwagi, a co najważniejsze jak jest z cenami blatów i dostępnością w sklepach.

Pozdrawiam.

Witam.

Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec podepnę się tutaj,a chodzi mi o to, że w mojej korbie xt (2007) mam do wymiany dwa blaty 32 i 44,oglądając ceny w sklepach do dziś nie mogę wyjść z podziwu jak można wołać odpowiednio za jedną około 80zł, za drugą 200zł (przecież to już jest prawie nowa korba slx). Mam pytanie o alternatywę dla korb Shimano xt lub slx, jakie są odpowiedniki dla tych korb innych producentów godne uwagi, a co najważniejsze jak jest z cenami blatów i dostępnością w sklepach.

Pozdrawiam.

Ale nie musisz kupować oryginalnych zębatek Shimano :P

One w zasadzie nie roznia sie cena. Oba maja chromowane piny, a to jest najwazniejsze dla zywotnosci lancucha. Poza tym roznia sie tylko zewnetrznie, np niklowaniem czy tam innymi powlokami antykorozyjnymi. Nawet miedzy HG53 a XTR nie ma wiekszych roznic, ani w wadze, ani w wytrzymalosci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...