tafit Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam. Dzisiaj wymontowałem z roweru korbę Truvativ isoflow PowerSpline i tak wyglądają koronki. Jak myślicie czy nadaje się już do wymiany?? zrobiłem na niej jakieś 1000 km bez wymiany łańcucha, co byście doradzili by optymalnie eksploatować napęd. na razie nic nie przeskakuje działa dobrze. I jeszcze gdzie mogę kupić ew. tą środkową zębatkę? szukałem na allegro niestety bez powodzenia:/ czy mogę założyć do tej korby np. zębatkę shimano-tych jest sporo na aukcjach-jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Zdjęcie marne, ale na moje oko to jeszcze przyjmą nowy łańcuch bez najmniejszego problemu. Bardziej martwił bym się kasetą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Nie ma tragedii - powinny przyjąć nowy łańcuch jak pisał DominikM, ale gdyby środkowa zębatka wciągała łańcuch to wystarczy ją podszlifować - sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Przyjmą nowy łańcuch:) 1000km to nie jest dużo. Ja zamieniam łańcuchy co 850 km. Jest to dobry sposób na ochronę napędu mieć 3 łańcuchy i wymieniać je co 500- 800 km:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 22 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Po co chcesz wymieniać dobrą zębatkę? To że starła się z niej czarna farba to nie znaczy że jest zużyta. Spokojnie zrobisz na tym 10-15kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tafit Napisano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A wiecie gdzie można kupić takie zębatki i czy można kupić jakieś innej firmy?? a łańcuch mam shimano HG-53 kupić taki sam?? czy może zainwetować w lepszy? Moja kaseta to shimano HG-50 9 przełożeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufi74 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec podepnę się tutaj,a chodzi mi o to, że w mojej korbie xt (2007) mam do wymiany dwa blaty 32 i 44,oglądając ceny w sklepach do dziś nie mogę wyjść z podziwu jak można wołać odpowiednio za jedną około 80zł, za drugą 200zł (przecież to już jest prawie nowa korba slx). Mam pytanie o alternatywę dla korb Shimano xt lub slx, jakie są odpowiedniki dla tych korb innych producentów godne uwagi, a co najważniejsze jak jest z cenami blatów i dostępnością w sklepach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel934 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam.Nie chciałem zakładać nowego tematu wiec podepnę się tutaj,a chodzi mi o to, że w mojej korbie xt (2007) mam do wymiany dwa blaty 32 i 44,oglądając ceny w sklepach do dziś nie mogę wyjść z podziwu jak można wołać odpowiednio za jedną około 80zł, za drugą 200zł (przecież to już jest prawie nowa korba slx). Mam pytanie o alternatywę dla korb Shimano xt lub slx, jakie są odpowiedniki dla tych korb innych producentów godne uwagi, a co najważniejsze jak jest z cenami blatów i dostępnością w sklepach. Pozdrawiam. Ale nie musisz kupować oryginalnych zębatek Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufi74 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ale nie musisz kupować oryginalnych zębatek Shimano A możesz podać jakąś firmę co takie robi i gdzie tego szukać, myślałem że każdy z producentów jedzie swoim systemem i jedne do drugich nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel934 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Np. http://www.allegro.pl/item674561901_nowe_z...ruby_sklep.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufi74 Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Dziękuję za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tafit Napisano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 a czy łańcuch shimano hs 73 bedzie lepszy o 53? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 26 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 One w zasadzie nie roznia sie cena. Oba maja chromowane piny, a to jest najwazniejsze dla zywotnosci lancucha. Poza tym roznia sie tylko zewnetrznie, np niklowaniem czy tam innymi powlokami antykorozyjnymi. Nawet miedzy HG53 a XTR nie ma wiekszych roznic, ani w wadze, ani w wytrzymalosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.