TdF Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam!! Trzeba przyznać że kupując go myslałem ze jest to kolejny licznik, z ktorym po paru misiącach będą problemy. Już przy montarzu okzalo sie ze jednak jest to interesująca propozycja. Montaż jest łatwy, szybki (bez żadnych śrubek, plastikowych zacisków - same gumki , dzieki ktorym mozna licznik w kazdej chwili odmontować i w minutę schować w kieszeń, jak i również zamocować ponownie - oczywiście dla złodzieja to plus, ale zakladam ze nikt nie zostawia licznika przy rowerze...) No to sobie pomyślałem ze te gumki to sie pourywają ze zmęczenia po jakimś czasie i co wtedy.... a tu niespodzianka - w Decathlonie mają zapasowe częsći do liczników SIGMA SPORT i po problemie:) A co do samego sprzętu to bez zarzutów. Funkcje najpotrzebniejsze i w zupelności wystarczające: - prędkość (podawana w kmh lub mph), - zegarek, - stoper, - dystans dzienny, - wielkość koła 1/2 (zapamiętuje pomiary dla dwóch rowerów), - suma dystansów, - dzienny czas jazdy, - maksymalna predkość, - średnia prędkość, - porównanie prędkości, - licznik etapów, - możliwość wyboru siedmiu różnych języków wyświetlanych komunikatów. Insrtukcja obsługi ze tak sie wyraże "dla debili" - każdy zrozumie, do tego przydatna funkcja możliwości wpisania całkowitego dystansu przy zmianie baterii na nowe - nie traci sie swojego "trofea" gdy padnie zasilanie:) Podczas deszczu tez ok, wiec jak ktos szuka licznika jest to z pewnością propozycja warta polecenia. Pozdr!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topi1995 Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ja też mam ten licznik i jestem z niego bardzo zadowolony. POLECAM!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wood Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 nie wiem z jakiego powodu po zmianie wszystkich baterii nie dziala;/.. ma ktos jakis pomysl co moze byc powodem.. baterie ulozone odpowednio biegunami, zmieniane wszystkie w jednym czasie.. na koniec minionego sezonu dzialal jak gdyby nigdy nic.. POMOCY:(..! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koziol Napisano 8 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Na początek sprawdź czy styki nie zasniedziały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wood Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 tj sigma bc1200 dts, ze stykami w porzadku, sensor na dole zlicza, slychac charakterystyczne pyknięcie dioda się zapala.. na górze jednak sama z Siebie sie nie zapala podczas zliczania, jak by problem tkwił w łącznosci.. ;/ nie bardzo wiem jak z Tym sobie poradzic.. styki ok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doczu Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Funkcje najpotrzebniejsze i w zupelności wystarczające:- prędkość (podawana w kmh lub mph), - zegarek, - stoper, - dystans dzienny, - wielkość koła 1/2 (zapamiętuje pomiary dla dwóch rowerów), - suma dystansów, - dzienny czas jazdy, - maksymalna predkość, - średnia prędkość, - porównanie prędkości, - licznik etapów, - możliwość wyboru siedmiu różnych języków wyświetlanych komunikatów. W nowym modelu jest jeszcze dodatkowo termometr. W sumie gadżet, ale nieraz pedałując, żałowałem że nie mam jak sprawdzić jaka jest temperatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 polecam, mam bc1200 przewodową od 12 lat i działa świetnie. jedynie gumka trzymająca czujnik pękła (teraz jest jakaś inna). i ostatnio mały kawałek zatrzasku przy mocowaniu się wyłamał, ale licznik nadal dobrze i pewnie się trzyma kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Mam wersję z RDSem i i śmiało polecam. Nigdy nie miałem problemów z wariowaniem podczas przejeżdżania kolo linii wysokiego napięcia. Baterie wytrzymały ok trzy lata (sony) - od nowości. Dziś wszystkie trzy (15 pln) wymieniłem na maxell. Zobaczymy ile teraz wytrzyma. Generalnie polecam tę jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalw Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Czy w tym liczniku można wyświetlić prędkość aktualną i średnią "na jednym ekranie"? Widziałem, że ma wskaźnik porównania aktualnej do średniej, ale chodzi mi o to, żeby widzieć konkretne wartości obu prędkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Tom Napisano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Czołem. A można dostać do tej sigmy bezprzewodowy sensor na twist lock'a w cenie poniżej ceny nowego licznika?? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi