TdF Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Witam!! Trzeba przyznać że kupując go myslałem ze jest to kolejny licznik, z ktorym po paru misiącach będą problemy. Już przy montarzu okzalo sie ze jednak jest to interesująca propozycja. Montaż jest łatwy, szybki (bez żadnych śrubek, plastikowych zacisków - same gumki , dzieki ktorym mozna licznik w kazdej chwili odmontować i w minutę schować w kieszeń, jak i również zamocować ponownie - oczywiście dla złodzieja to plus, ale zakladam ze nikt nie zostawia licznika przy rowerze...) No to sobie pomyślałem ze te gumki to sie pourywają ze zmęczenia po jakimś czasie i co wtedy.... a tu niespodzianka - w Decathlonie mają zapasowe częsći do liczników SIGMA SPORT i po problemie:) A co do samego sprzętu to bez zarzutów. Funkcje najpotrzebniejsze i w zupelności wystarczające: - prędkość (podawana w kmh lub mph), - zegarek, - stoper, - dystans dzienny, - wielkość koła 1/2 (zapamiętuje pomiary dla dwóch rowerów), - suma dystansów, - dzienny czas jazdy, - maksymalna predkość, - średnia prędkość, - porównanie prędkości, - licznik etapów, - możliwość wyboru siedmiu różnych języków wyświetlanych komunikatów. Insrtukcja obsługi ze tak sie wyraże "dla debili" - każdy zrozumie, do tego przydatna funkcja możliwości wpisania całkowitego dystansu przy zmianie baterii na nowe - nie traci sie swojego "trofea" gdy padnie zasilanie:) Podczas deszczu tez ok, wiec jak ktos szuka licznika jest to z pewnością propozycja warta polecenia. Pozdr!!!!
topi1995 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Ja też mam ten licznik i jestem z niego bardzo zadowolony. POLECAM!!!
wood Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 nie wiem z jakiego powodu po zmianie wszystkich baterii nie dziala;/.. ma ktos jakis pomysl co moze byc powodem.. baterie ulozone odpowednio biegunami, zmieniane wszystkie w jednym czasie.. na koniec minionego sezonu dzialal jak gdyby nigdy nic.. POMOCY:(..!
wood Napisano 9 Lutego 2010 Napisano 9 Lutego 2010 tj sigma bc1200 dts, ze stykami w porzadku, sensor na dole zlicza, slychac charakterystyczne pyknięcie dioda się zapala.. na górze jednak sama z Siebie sie nie zapala podczas zliczania, jak by problem tkwił w łącznosci.. ;/ nie bardzo wiem jak z Tym sobie poradzic.. styki ok!
Doczu Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Funkcje najpotrzebniejsze i w zupelności wystarczające:- prędkość (podawana w kmh lub mph), - zegarek, - stoper, - dystans dzienny, - wielkość koła 1/2 (zapamiętuje pomiary dla dwóch rowerów), - suma dystansów, - dzienny czas jazdy, - maksymalna predkość, - średnia prędkość, - porównanie prędkości, - licznik etapów, - możliwość wyboru siedmiu różnych języków wyświetlanych komunikatów. W nowym modelu jest jeszcze dodatkowo termometr. W sumie gadżet, ale nieraz pedałując, żałowałem że nie mam jak sprawdzić jaka jest temperatura.
razorjack Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 polecam, mam bc1200 przewodową od 12 lat i działa świetnie. jedynie gumka trzymająca czujnik pękła (teraz jest jakaś inna). i ostatnio mały kawałek zatrzasku przy mocowaniu się wyłamał, ale licznik nadal dobrze i pewnie się trzyma kierownicy.
Batman Napisano 14 Września 2010 Napisano 14 Września 2010 Mam wersję z RDSem i i śmiało polecam. Nigdy nie miałem problemów z wariowaniem podczas przejeżdżania kolo linii wysokiego napięcia. Baterie wytrzymały ok trzy lata (sony) - od nowości. Dziś wszystkie trzy (15 pln) wymieniłem na maxell. Zobaczymy ile teraz wytrzyma. Generalnie polecam tę jakość.
michalw Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Czy w tym liczniku można wyświetlić prędkość aktualną i średnią "na jednym ekranie"? Widziałem, że ma wskaźnik porównania aktualnej do średniej, ale chodzi mi o to, żeby widzieć konkretne wartości obu prędkości?
Lord Tom Napisano 3 Stycznia 2011 Napisano 3 Stycznia 2011 Czołem. A można dostać do tej sigmy bezprzewodowy sensor na twist lock'a w cenie poniżej ceny nowego licznika?? Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi