rowerywitpol Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Jeżeli szukacie porządnego sklepu z rowerami (nie takiego, w którym stoją dwa rowery a reszta z katalogu) i jesteście z pod Zielonej Góry, to polecam hurtownię rowerów z Nowogrodu Bobrzańskiego WIT-POL. Ekspozycja około 200 modeli !!! (Kellys, Merida, Author, Kross, Giant itd..). Na miejscu serwis i części rowerowe. W przeciągu dwóch tygodni wystartuje strona www.rowerywitpol.pl (sklep/hurtownia istnieje już prawie 10 lat). Z okazji startu strony są przewidziane ciekawe promocje cenowe na wybrane modele. Będą niespodzianki. Oficjalny start strony jest przewidziany na 1go sierpnia 2009. Na razie można oglądnąć layout strony. Wszelkie podpowiedzi, uwagi (co do przejrzystości, funkcjonalności strony itd...) mile widziane. Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat zamówień rowerów przez internet. Czy sądzicie, że zamówienie w formie umowy przesyłanej na e-mail lub fax będzie utrudnieniem? Chodzi o to, że zakup nie będzie polegał na kliknięciu (kupuj) i zaznaczeniu ilości kupowanych rowerów, tylko będzie sporządzony formularz umowy, w którym będą zawarte punkty zabezpieczające kupującego i sprzedającego. Formularz będzie wypełniany przez kupującego i wysyłany na e-mail lub fax do sklepu - zwrotnie klient otrzyma potwierdzenie zamówienia. Chcemy uniknąć wszelkiego rodzaju niedomówień i rozczarowań. Sądzę, że zakup roweru jest dosyć ważną decyzją i ważne jest aby był przeprowadzony bezproblemowo i sprawnie, dlatego też wybór takiej formy zamówienia, wydaję nam się jak najbardziej uzasadniony. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobry Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Nie widzę problemu z wprowadzeniem sposobu zamówień przez e-mail, co więcej, sam korzystałem z takiej możliwości kilka razy (na przykład w sklepie xtrabike.pl) i jest to dość wygodne i szybkie pod warunkiem, że na stronie internetowej znajdują się ceny. Ja osobiście nie lubię oglądać towarów bez cen. Zwykle, jeżeli czegoś szukam to chcę to mieć jak najszybciej i jak najtaniej i zapytania o cenę nie wchodzą w grę. Gdy zamawiam coś emailowo przynajmniej czuję kontakt ze sprzedawcą i na podstawie tego jak szybko/dokładnie/składnie mi odpowiada wiem, czy zamówienie będzie zrealizowane szybko i bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerywitpol Napisano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Oczywiście, że ceny będą widoczne przy danym modelu. Jedno co klient będzie musiał zrobić, to wykonać telefon do nas w celu sprawdzenia, czy dany model jest w danej chwili dostępny. Nie damy rady na bieżąco umieszczać informacji na temat dostępności, ze względu na dużą ilość modeli oraz ciągłą sprzedaż. Zastanawiam się jeszcze nad formą opisu (objętością) i tu prośba o pomoc do Was (rowerowców). Napiszcie jakie dane były/są Was najważniejsze przy zakupie roweru i jak szczegółowo opisywać każdy model. Oczywiście najważniejszy jest stosunek treść/obszerność opisu. Ma to być czytelne, zwięzłe, sensowne i przejrzyste. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Standardowy opis roweru możesz znaleźć na stronie : http://www.unibike.pl/expert.html Ja od siebie bym dorzucił 2 dane o które ludzie często potem pytają : - średnica sztycy - długość suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerywitpol Napisano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Zerknijcie tutaj. http://www.rowerywitpol.pl/retro.htm Taki opis na początek wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.