DENI Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 hi moja dziewczyna ma pieknego marlina (gary fisher ) i z przodu jest stary twarde axel nie na jej wage szukam amortyzatora ....niebieskiego jak na razie znalazlem tylko sid'a wc i suntour'a najlepiej by byl w okolicach - poczatkujacy xc
Qba66 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 ..jest jeszcze http://www.manitou.com.pl/product.php?id=1&uid=8 natomiast, nie oddzielałbym amorków na coś dla początkujących i nie.. W końcu i początkujący rowerzysta/ka też może sobie kupić amor wysokiej klasy bo i czemu nie, chyba, że kasa ma być wyznacznikiem tego czy sprzęt jest dla początkujących, czy też nie. W takim wypadku ten manitacz jak i sid odpadają ze względu na koszta. P.S - nie zwróciłem uwagi.. ten manitou jest na ośkę QR20...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lipca 2009 Mod Team Napisano 21 Lipca 2009 P.S - nie zwróciłem uwagi.. ten manitou jest na ośkę QR20... ... mala uwaga... Manitou nie ma systemu QR20 (jak Maxle u RS'a) tylko zakrecana na imbusowe srubki os 20mm HEX... OSTRO! I.
Huhu Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 himoja dziewczyna ma pieknego marlina (gary fisher ) i z przodu jest stary twarde axel nie na jej wage Jeśli rower ma geometrie genesis, to potrzebujesz widelca z większym niz standardowy offset.
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lipca 2009 Mod Team Napisano 21 Lipca 2009 Klaniam, I tu kolega Huhu podnosi niezwykle istotny aspekt sprawy... Tak mi sie cus zdawa ze amorki pod Genesis nie sa dostepne aftermarketowo... Pozostaje sie raczej czaic na porozbiorkowe uzywki lub OEMy... A Axel byc moze nie jest mistrzowski ale pewnie przystosowany do GF-a i jego geo... A tak kupic miekciejsza sprezynke, zadszy olejek wlac... Moze co pomoze? Tak sie sklada ze czesci do starszych modeli Mankow sa dosc powszechnie dostepne. No przynajmniej u mnie OSTRO! I.
DENI Napisano 21 Lipca 2009 Autor Napisano 21 Lipca 2009 dawno nie siedzialem w sprzecie i tym offsetem mnie zabiliscie w ogole nie wiem o co kaman nie musze wyrzucac axel'a sam kiedys taki mialem i oprocz tlumienia odbicia chodzil wmiare chcialem powietrze bo latwiej wyregulowac ale sprezyna tez powinna pomoc to co to jest ten offset ? O_o
Miecho87 Napisano 21 Lipca 2009 Napisano 21 Lipca 2009 Jest to wyprzedzenie osi przedniego koła względem rury sterowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.