author0928 Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam !! Zmieniam ramę i mam pytanie odnośnie suportu. Mój obecny suport ma wymiar 110x68mm natomiast nowa rama to amerykaniec i przychodzą do niej suporty o mufie 73mm. Czy zamawiając suport pod nową ramę też brać długość 110mm czy dłuższy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 20 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Długość musisz dopasować do korby. Danych szukaj w katalogu producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author0928 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Aha... No ale jeśli chodziło na długości 110mm tzn że teraz musi być tak samo ? Bo korba zostaje ta sama tylko suport idzie na 73mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buka Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 na chłopski rozum 73\110 powinno śmigać na starych korbach Czy korba osadzona na starej ośce byla oddalona tylko o ok. 3 mm od mufy suportowej? pewnie było więcej luzu (wytęż swą pamięć i przywołaj ten widok z zakamarków swojego twardziela). Domyślam się że nie pytasz o suport z łożyskami zewnętrznymi tylko o zestaw oś osobno; korby osobno Chyba, że Odi ma pożyczyć katalog producenta to wtedy się upewnisz na sto% pozdro i niech się kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author0928 Napisano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Noi za krótki ... Ramię korby wkręca się i jest ok... wchodzi praktycznie do końca i prawie dochodzi do mufy natomiast strona z napędem przy dokręcaniu najmniejsza zębatka zaczyna ocierać o ramę i lipa... popuściłem troche i wyciągnąłem korbę tak że siedzi praktycznie w połowie na ośce i nie wiem co robić, jeździć tak czy nie bardzo ? jeśli zaś nie to jaki rozmiar zakupić.... Tak na chłopski rozum różnica między suportem z mufą 68mm a 73 to 5mm czyli jeśli mam 110 to może zakupić 118 ?? Co o tym sądzicie?? Swoją drogą dobrze że kupiłem suport najtańszy z możliwych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.