Skocz do zawartości

[suport] pytanie odnośnie rozmiaru

author0928

Rekomendowane odpowiedzi

na chłopski rozum 73\110 powinno śmigać na starych korbach ;) Czy korba osadzona na starej ośce byla oddalona tylko o ok. 3 mm od mufy suportowej? pewnie było więcej luzu (wytęż swą pamięć i przywołaj ten widok z zakamarków swojego twardziela).

Domyślam się że nie pytasz o suport z łożyskami zewnętrznymi tylko o zestaw oś osobno; korby osobno

Chyba, że Odi ma pożyczyć katalog producenta to wtedy się upewnisz na sto%

pozdro i niech się kręci

Noi za krótki :icon_mrgreen:... Ramię korby wkręca się i jest ok... wchodzi praktycznie do końca i prawie dochodzi do mufy natomiast strona z napędem przy dokręcaniu najmniejsza zębatka zaczyna ocierać o ramę i lipa... popuściłem troche i wyciągnąłem korbę tak że siedzi praktycznie w połowie na ośce i nie wiem co robić, jeździć tak czy nie bardzo ? jeśli zaś nie to jaki rozmiar zakupić....

Tak na chłopski rozum różnica między suportem z mufą 68mm a 73 to 5mm czyli jeśli mam 110 to może zakupić 118 ??

Co o tym sądzicie?? Swoją drogą dobrze że kupiłem suport najtańszy z możliwych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...