micferrari Napisano 19 Lipca 2009 Napisano 19 Lipca 2009 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy pomiędzy tymi (rock shox tora 80 SL POPLOCK czy rock shox tora 80 SL) amortyzatorami jest różnica i który jest lepszy??? Pozdrawiam
Wowo3003 Napisano 19 Lipca 2009 Napisano 19 Lipca 2009 poplock to nazwa manetki do blokady skoku, montowanej na kierownicy. Jedna wersja to właśnie z ta manetką, a druga bez niej. Ja osobiście woję mieć manetkę na kierownicy.
micferrari Napisano 19 Lipca 2009 Autor Napisano 19 Lipca 2009 ale ja mam taki dylemat że mam ten amor z poplock-iem ale w lewej komorze ma preload a nie solo air kupiłem rower merida matts TFS 700 disc noi nie wiem czy nie iść się kłucić do sklepu??? to na to wychodzi jakbym miał połowę modelu tory sl i połowę xc a na amorach jest naklejka sl
Schwefel Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 A kto ci powiedział, że tam powinien być Solo Air? Widocznie Merida montuje wersję ze stalową sprężyną, bo są 2 wersje Tory SL, jedna to Coil a druga Solo Air.
micferrari Napisano 20 Lipca 2009 Autor Napisano 20 Lipca 2009 w takim razie mam założony rock shox tora 80 sl coli a powinien chyba być ten Rock Shox Tora 289 Disc czy ten zamontowany jest lepszy od tego co teoretycznie miał być zamontowany???
Rulez Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Od tory 289 jest lepszy. A co do niezgodności, na stronie Meridy czytamy : Z uwagi na złożony proces produkcyjny oraz zmienne warunki dostaw komponentów specyfikacje techniczne ulegają zmianom w trakcie poszczególnych cykli produkcyjnych. Przedstawione specyfikacje odzwierciedlają stan faktyczny w momencie tworzenia edycji niniejszej prezentacji produktów. Merida Polska Sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za wynikłe rozbieżności. Zawarte na stronie www informacje nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 66, § 1 Kodeksu Cywilnego.
micferrari Napisano 20 Lipca 2009 Autor Napisano 20 Lipca 2009 Ok dzięki to już wszystko wiem.Jeszcze raz wszystkim dzięki
Mod Team Odi Napisano 20 Lipca 2009 Mod Team Napisano 20 Lipca 2009 A na przyszłość przed wysłaniem postu sprawdzaj to co napisałeś bo straszne błędy walisz.
micferrari Napisano 21 Lipca 2009 Autor Napisano 21 Lipca 2009 jak dostroić amortyzator rock shox tora sl coli ???
miskov17 Napisano 22 Lipca 2009 Napisano 22 Lipca 2009 Kupić sprężynę o odpowiedniej twardości. Poprzedzając pytania: - o takie cuda musisz pytać w Harfa-harryson klik: http://www.harfa-harryson.com.pl/ - kosztuje w okolicach 100-150zł - możesz ją sam wymienić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.