author0928 Napisano 19 Lipca 2009 Napisano 19 Lipca 2009 Witam !! Zdecydowałem się na zakup owej ramy i mam kilka pytanek. Pierwszym z nich jest zapytanie o średnicę sztycy jaką mam do niego zakupić. Nigdzie nie znalazłem ani na stronie ssc ani na stronie treka. Z tego co się orientuje to 31,6 ale nie chce kupić i się rozczarować. Kolejne pytanie dotyczy suportu. Obecnie mam suport Accenta jakiś tani na kwadrat w ramie authora... Czy podejdzie mi on do treka ? I ostatnie pytanko odnośnie sterów? Czy ta rama ma zintegrowane czy zwykłe nabijane? Z tego co widać na zdjęciach okazuje się, że zwykłe, ale też wole zapytać bo nie wiem czy kupować nowe pod niego czy zostawić swoje z authora a tam mam właśnie zwykłe nabijane, które są praktycznie po 200 kilometrach więc szkoda by ich było... Z góry dzięki za odpowiedź.
arek_wro Napisano 19 Lipca 2009 Napisano 19 Lipca 2009 Sztyca 31,6, stery tradycyjne. Gdzie zamierzasz kupowac te rame? Pytam, bo nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze niedawno zeby nie stracic gwarancji na rame, stery oraz korba musialy byc montowane w autoryzowanym serwisie treka.
author0928 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Napisano 20 Lipca 2009 Dzięki za info... Ramę kupuje u znajomego, który ma sklep z rowerami i jest dealerem treka ale czy jest autoryzowanym serwisem to nie wiem... słyszałem właśnie o tym, że trzeba stery nabijać w serwisie więc będe musiał z nim zagadać na ten temat... A biore u niego ponieważ troszke mi z tej ramy spuści... Za całość powiedział mi 1700 zł, a normalnie chodzi po 1899..
arek_wro Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Taki upust to dostałbyś w sklepie. Od znajomego spodziewałbym się lepszego upustu
author0928 Napisano 21 Lipca 2009 Autor Napisano 21 Lipca 2009 hmmm... Niby twierdzi że SSC w tym roku ładuje na sprzęt bardzo małe marże i nie ma z czego spuszczać... Może i fakt ponieważ jak na wiosne brałem u niego meride TFS 100 która kosztowała seryjnie 1899 to pchnął mi za 1500
iras76 Napisano 3 Września 2009 Napisano 3 Września 2009 marże na rowery oscylują przynajmniej na 45% poziomie / w zależności od producenta/ także jest z czego schodzić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.