Skocz do zawartości

[pedały] Cube LTD Team

placek666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z racji tego że nie znam się zbytnio na sprzęcie rowerowym, liczę na waszą pomoc. Mam problem przy agresywniejszej jeździe na tym rowerku zdarza mi się, że noga mi się zsunie z tych stokowych pedałów.

SPD chyba nie będą dla mnie odpowiednie. Więc szukam dobrych platform do tego roweru.

Napisano

Nic nie chce mowic... Ale do takiego roweru to tylko SPD :D... Jak nie jezdziles, albo nie masz kogos kto jezdzi z takim zestawem to bd. pewnie przeciwny temu.

Ja Ci powiem... Bierz SPD :). A tak w ogole... Zadam pytanie, dlaczego nie beda odpowiednie dla Ciebie :P?

Napisano

Obawiam się trochę SPD'ków :). Czy skoki mogą zaszkodzić SPD'kom(np. jak będę chciał wskoczyć na chodnik)? Boję się że SPD nie będzie odpowiednie do takiego mojego troszkę FR stylu jazdy(nie wiem jak to wyrazić ;P).

Poza tym musiałbym brać ze sobą buty na zmianę do roboty. BTW do roboty mam ok. 15km, a trasa jest bardzo zróżnicowana asfalt, chodniki, drogi leśne, dziurawe szosy nawet muszę się przez szyny kolejowe przedrzeć :).

Jeśli możecie zaproponujcie jakieś dobre platformy jak i buty SPD wraz z pedałami.

Napisano

FR na takim rowerze o.O??

Nie ma problemu z "Podskoczeniem" na kraweznik. Ale nie rozumiem tego Twojego stylu jazdy o.O. Rower do XC a Ty o FR gadasz xD. Chcesz skakac to kup jakiegos pancernego full'a. Ale co do tematu... Kup SPD nie bedziesz zalowal, tylko jeden minus... Pedaly=100zl., buty 200++ zl.! Jaki masz budzet na te platformy?

• Mod Team
Napisano

Zarówno o wyborze platform jak i pedałów/butów/zestawów SPD było pisane wielokrotnie. Skorzystaj z wyszukiwarki a bez problemu znajdziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...