cdan Napisano 6 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 A ja jestem na reżyserii dźwięku na UAM w Poznaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 6 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 tak czytam i czytam i chyba nie ma żadnych weterynarzyW planach coś tam jest Ale z drugiej strony fakt z tymi informatykami i pochodnymi - za dużo tego, małe urozmaicenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Ja chce po liceum dostac sie na Akedemie Sztuk Pieknych albo na Japonistyke w Poznaniu. Jeszcze sie zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Tak sobie czytam, czytam i może dwa zdania dodam - automatycy są bardzo potrzebni. Swego czasu pracowałem dla koncernu produkującego sprzęt gospodarstwa domowego, i miałem do zrobienia projekt urządzenia wykonującego pewien pomiar. Moją działką było zaprojektowanie urządzenia do strony mechanicznej, tzn. konstrukcji, wskazać jakie siłowniki będą potrzebne, gdzie jak mocowane, no i dopilnować wykonawcę, aby wszystko się zgadzało. Gdy urządzenie stanęło na linii, do dizałania doszli automatycy - kolega wcześniej napisał program, a potem zaczął wszystkie siłowniki łączyć przewodami elastycznymi, podpinać do wyspy, itp. itd. - zadaniem mechanika było zrobienie szkieletu i zamontowanie na nim mięśni - robotą automatyka było to wszystko uruchomić. Po tym projekcie doszedłem do wniosku, że jednak wolę być mechanikiem . Co do mechatroniki - i w ogóle studiów - Panowie, spokojnie, musiscie się zastanowić, co chcecie robić, co was rajcuje, i na co będzie podaż w przyszłości. Nie przejmujcie się tym, gdy ktoś mówi, ze to cięzki kierunek - nigdzie nie jest łatwo. Ale ja przez swoje studia przeleciałem łatwiej niż przez liceum. Wszystko wymaga obycia się, zgrania i umiejętnego postawienia w roli studenta. Potem tylko lata lecą. Osobiście uważam, że wszystkie kierunki związane z mechaniką są dla faceta niesamowitym wyzwaniem - i nie ważne, czy będziesz specjalistą od aparatury medycznej, samochodu, czy maszyny poligraficznej - polibuda da ci spojrzenie na świat, jakiego nie da ci żadna inna uczelnia. Większość z was kocha rowery, uwielbia je czyścić, ale też chce zrozumieć jak działa to, czy to - mecatronika, autoamtyka, czy nawet informatyka na politechnice da wam pewien pogląd, a i tak naprawdę wszystkiego będzieci się uczyć później. A tak w ogóle, żeby nie było - ja też nadal studiuję - mieszkając jeszcze w Polsce robiłem doktorat z budowy i eksploatacji maszyn, a dokładnie z obróbki skrawaniem. Niestety po wyjeździe do GB nie mogłem kontynuować doktoratu i wszystko musiałem zaczać od nowa :025: - więc wszystko to robię od nowa - a zajmuję sie dokładnie zagadnieniem szlifowania i minimalnym wydatkiem cieczy smarującej - pasjonujące czasami, a czasami nudne jak cholera. Pasjonuje, gdy robię badania, gdy szukam klucza schowanego w wartościach - nudne, gdy muszę czytać kogoś wypociny, i niekoniecznie się z tym kimś zgadzam :twisted: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzuf Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ha!! Ja też sobie jeszcze studiuję mimo podeszłego wieku (jak na studenta oczywiście), ale na uczelni to już bywam z rzadka...AGH D-8 czyli jeden z wydziałów o najgorszej reputacji (moim zdaniem opinia niczym nieusprawiedliwiona)wśród studentów naszej Alma Mater...Dla niewtajemniczonych - odlewnictwo...Na V roku:) A dla młodszych użytkowników, zwłaszcza tych, którzy zdecydują się na kierunki techniczne: może to zabrzmi kolokwialnie, ale poza wszystkim uczcie się języków...i to nie jednego, ale co najmniej dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakad Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 1. rok na Geodezji i Kartografii w Warszawie na WAT ciekawe czy znajdę jeszcze kogoś z tej uczelni tutaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 inzynieria materialowa na Polsl w katowicach obecnie jestem na studiach uzupelniających czyli na 7 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikul Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 I jak tam jest ?? Planuje iść na inzynierie materiałowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam chcialbym nie robic zamieszania wiec zapytma tutaj czy mamy tu jakiegoś lekarza bądź studenta medycyny? Interesuje mnie rozkodowanie wyników prześwietlen RTG kregoslupa (mam wyniki na podstawie zdjec opisane no zdjecia tez mam) Jest tam duzo zawilych rzeczy jedno co z tego rozumiem to to, że mam skrzywienie boczne kregoslupa jesli mamy tu kogos kto mi pomoze (wyniki wkleje na pw) to prosze o kontakt bede wdzieczny bowiem jest to jedno z badan jakie potrzbeuje rpzedstawic wsobote orzecznikowi z gobblu, skoki spadochronowe:) chce wiedziec czego mam sie spodizewac. Czy z tkim kregoslupem moga mnie od razu odpalantować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 jestem co prawda studentem medycyny, ale dopiero na pierwszym roku. na podstawie zdjecia skrzywienie powinienem zobaczyc, ale nie moge zagwarantowac, ze w pelni zrozumiem opis. radiologia jest pozniej:) zostaje Ci jakies medyczne forum/grupa usenetowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Ja studiuję Ekonomię-logistykę na Akademii Obrony Narodowej w Warszawie. Możliwe że nawet niedługo zostanie Uniwersytetem bo nie może być tyle Akademii o profilu wojskowym w Polsce:) Ktoś jeszcze jest z AONu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STEFIK Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 ja studiuje Technologie Informacyjną na UMK w Truniu ale w tym roku koncze licencjat i zastanawiam sie co dalej chetnie zaczol bym cos nowego nowe wyzwania i wogole ciekawie by bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Ta radiologia juz niewazna:) juz to zalatwilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaznaulicach Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 ja studiuję marketing, ale chyba jeszcze zacznę zaocznie filozofię. ciekawe, czy są specjalności "filozofia roweru", jeśli tak to wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 mechanika i budowa maszyn na politechnice lubleskiej i ekonomia na umcs w lublinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Pedagogika na Uniwersytecie zielonogórskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exar Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Informatyka na Uniwerku Zielonogórskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Mechanika i budowa maszyn na Politechnice Gdańskiej. Nie jest to łatwy kierunek ale ciekawy . Mechaniczny wydział śliczny Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Mechaniczny wydział śliczny U nas jest : "Wydział mechaniczny, wydział mechaniczny, jest najbardziej dynamiczny!!!" Wszystko do melodyjki "stadionowej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 moj mechaniczny to najstarszy i najgorszy wydzial na calej polibudzie w lublinie ale za to specjalnosc elitarna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goska Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 a ja studiuje Górnictwo i Geologie na AGH a Krakowie wydział Wiertnictwa,Nafty i Gazu Jest jakiś górnik na forum,bo nie czytałam wszystkich postów? jak na laske to troche dziwny kierunek,ale mi się bardzo podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 20 Maja 2006 Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 jesli Ci sie podoba to mnie to wcale nie dziwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ja co prawda skończyłem w zeszłym roku ale też się wpisze . A skończyłem Zarządzanie systemami jakości na PWSZ w Legnicy i Zarządzanie i inżynieria ochrony środowiska na AE we wrocku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Akademia Medyczna w Gdańsku, Wydział lekarski, V rok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uel Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Politechnika Gdańska -> elektronika -> specjalizacja: mikroelektronika, V rok. Obrona jakoś na jesieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.