ShK Napisano 4 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 a ja studiuje informatyke na wydziale informatyki stosowanej na WSM w wawie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyootr Napisano 9 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Studiuje administracje. Skończyłem w tym roku licencjat na Akademii Bydgoskiej (od 1.09 Uniwersytet Kazimierza Wlk.), a teraz robie uzupełniające w Toruniu na UMK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 9 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Do września tego roku był IMiR na AGH-u, Mechanika i Budowa Maszyn, teraz Automatyka i Robotyka na polibudzie warszawskiej. Ale do Krakowa jeżdże na konsultacje :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 9 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Do września tego roku był IMiR na AGH-u, Mechanika i Budowa Maszyn Ja jeszcze wtrwałem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rs Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam! Ja w czerwcu br. ukończyłem wydział prawa w wawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 22 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Wychowanie Fizyczne z gimnastyką korekcyjną w PWSZ w Koninie. Romson już po egzamie z Anatomii ?? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 23 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Ja jeszcze wtrwałem Wink Ja wytrwałem 3 lata, ale dotałem ciekawa oferte pracy... No i wyszło że jestem zachłanny i pazerny :grin: A za 2 tyg. jade zum Krakhaus na konsultacje :niach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioe Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Informatyka I rok studia dzienne magisterskie 8) Jeszcze w październiku byłem 2 rok, ale niestety jeden przedmiot nie zaliczyłem :roll: i jestem na powtarzaniu semestru :grin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Od przyszlego czerwca kontynuacja Analityki Medycznej w Bydgoszczy lub BialymStoku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 nformatyka I rok studia dzienne magisterskie Jak możesz to napisz jak wygląda ten kierunek oczami studenta, bo niedługo trzeba podjąć decyzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Automatyka i Robotyka na polibudzie warszawskiej. Napisz jak mozesz cos wiecej o tym kierunku. Musze sie zdecydowac czy informatyka czy automatyka & robotyka. Moze byc na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Musze sie zdecydowac czy informatyka czy automatyka & robotyka Dokładnie tak jak ja jeszcze myślałem ewentualnie nad zarządaniem i inżynierią produkcji na wydziale informatyki i jeszcze jakiś w miare ciekawy kierunek muszę wybrać gdzie łatwiej się można dostać żeby była rezerwa jakaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 24 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 jeszcze myślałem ewentualnie nad zarządaniem i inżynierią produkcji na wydziale informatyki Raczej nie polecam. Wiem kto tam poszedl :twisted: To raczej slaby kierunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioe Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Jak możesz to napisz jak wygląda ten kierunek oczami studenta, bo niedługo trzeba podjąć decyzję Szczerze mówiąc kierunek ciężki. Nawet bardzo. Wiele zależy od przygotowania ze szkoły średniej. U mnie poczatkiem problemów była matematyka, a konkretnie: Analiza matematyczna, a potem Matematyka dyskretna. Te przedmioty sprawiły mi troszkę trudności, bo w szkole średniej niestety nauczanie było pod kątem zdania matury i to właściwie przesądziło o pominięciu kilku ważnych zagadnień matematycznych. Wiele też zależy od prowadzących, bo dany przedmiot u jednego może okazać się najgorszym koszmarem Twojego życia, a u innego bajką. Niedawno tak miałem z jedym przedmiotem, którego za Boga nie mogłem zrozumieć. Prowadzący laboratorium wyszedł z założenia, że studenci mają się sami uczyć, a on ma tylko sprawdzać ich wiedzę (wejściówki). I tak nieco przyciśnięty przez dramatyzm ciągłych zaliczeń, sam się nauczyłem tego wszystkiego do tego stopnia, że wytykałem im błędy logiczne i merytoryczne w zadanich na zaliczeniu warunkowym. Niestety nie zaliczyłem (uważam, że to poprostu było już od dawna przesądzone, zanim jeszcze usiadłem przed zadaniami) tego przedmiotu, stąd poprawianie semestru. Ale mimo to czuję się dumny z tego do czego sam doszedłem. Jednym słowem ten kierunek jest ciężki, ale wiele zależy od Twoich prowadzacych. Jeśli zechcą, to Ci ułatwią, jeśli nie to lipa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Napisz jak mozesz cos wiecej o tym kierunku. Musze sie zdecydowac czy informatyka czy automatyka & robotyka To już zależy od osobistych preferencji, też miałem kiedys taki dylemat . Automatyka jest silnie powiązana z mechaniką, bardziej związana z hardwarem. Informatyka to raczej programowanie, zabawa softem. Na obu kierunkach podstawą jest matematyka i fizyka, reszta to kwestia specjalizacji na kolejnych latach. Na automie jest ten plus, że matma i fiza odpadają po pierwszym roku, kumpel na informatyce na UJ miał matme, analizę matematyczną i inne cuda do 4 roku. Niemniej jednak którego z tych kierunków byś nie wybrał, będzio to słuszny wybór ;-) Dla faceta tylko kierunki techniczne, nie daj się wysłać na jakąś socjologię czy inne filozofie lub zarządzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 25 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Zgadzam się ze zdaniem Janisława Idąc na IMiR myślałem, że będzię prosto - a jednak jak sie potem okazało wcale tak banalnie nie było... :? nie mniej jednak gdym miał jeszcze raz wybierac to padłoby na to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grigor121 Napisano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Elktronika i Telekomunikacja na Uniwerku w Zielonej Górze I-szy semestr i jest ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioe Napisano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Elktronika i Telekomunikacja na Uniwerku w Zielonej Górze I-szy semestr i jest ciężko Hej ja też jestem na tym wydziale W jakiej jesteś grupie? Może się tam spotkamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kola Napisano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Finanse i Bankowość, specjalność Ubezpieczenia na Akademii Ekonomicznej w Katowicach ;-) jak na razie mnóstwo luzu, za niecałe 2 miesiące sesja niestety :/ ale ogólnie jest super :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtasGCE Napisano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 jak na razie mnóstwo luzu No bo AE w Katowicach to piękna uczelnia jest. A ci co twierdzą, że dla facetów są tylko kierunki techniczne, to chyba dziewczyn nie lubią... Co nie Kola? :niach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 UŁ Geografia (spec. geografia turyzmu i hotelarstwa). Spoko kierunek tylko za 2 dni pierwszy egzamin :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Witam Adi - prawo na UJ Michał - Automatyka Robotyka na AGH Ale nas chyba wyrzucą po pierwszym roku . Za dużo czasu poświęcamy na sklep . pozdrawiam Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Michał - Automatyka Robotyka na AGH Jeżeli Michał potrzebuje materiałów na sprawozdania i egzaminy to po IMiRze krążą płytki gdzie jest to wszystko pozgrywane z pięciu lat jak coś to PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaacka Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 witam kier: automatyka i robotyka na aei pol.ślaskiej, spec: robotyka, koncoweczka idzie wielkimi krokami pytaliscie co lepiej - informatyka czy automatyka nie chcialbym obrazac informatykow bo znam kilku i to fajni goscie ..... ale cale zycie siedziec przed monitorem i klepac w plastiki to nie jest moje marzenie :lol: poza tym popatrzcie ilu ludzi konczy jakie kierunki. u nas na informatyce jest teraz plusminus 200 doktorantow, na robotyce moze z 5 porownajcie sobie konkurencje w obydwu zawodach... a gdybym mial sie teraz cofnac o te 5 lat i wybierac na nowo? nie wszystko bylo proste, ale wybralbym tak samo pozdrowko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 u nas na informatyce jest teraz plusminus 200 doktorantow, Ilu :eek: doktorantow ?? Chyba zdecydowanie duzo trzeba odjac z tej liczby Fakt ze konczylem inna "branze" - ale u mnie na wydziale zostalo 3 gosci , na innych wydzialach max po 5 a u was 200 ?? wow ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.