Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Lipca 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Jak w temacie na jakiej uczelni wydzial/kierunek moze specjalizacja i jak wam sie podoba ? Duzo czasu poswiecacie na nauke? duzo wymagaja? wasze spostrzezenia ? ja mam zamiar zlozyc niebawem papierki na wydzial inzynierii materialowej na PW , fajna opcja jest dobze zrobiona stronka tego wydzialu na której można dowiedzieć sie wszystkiego o wszystkich przedmiotach na każdym z poszczególnych 10 semestrów dla przykładu semestr 1 chemia oraz semestr 9 Elektronowa mikroskopia skaningowa i mikroanaliza rentgenowska :lol: brzmi groźnie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 13 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 No Lookas, kolejny inżynierek będzie na forum... fajnie. Ale dziwne, że to aż osobny wydział... na PŁ był Wydział Mechaniczny, i kierunki: Mechanka i Budowa Maszyn, Inżynieria Materiałowa, Automatyka i Robotyka... Tak się tylko zastanawiam, co się po materiałówce robi :roll: Ale ogólnie spoko :grin: A, o studiach jeszcze - ja już swoje skończyłem, ale mam ambitne plany przekfalifikowania się - albo w branży IT, albo MBA strzelić, albo technika dentystycznego zrobić, coby stworzyć rodzinną spółeczkę i kompleksowo kasować pacjentów żony :twisted: Co byście wybrali na moim miejscu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Ja się kształcę na Akademii Medycznej w Gdańsku, Wydział Lekarski, rok 6-ty czyli ostatni. Potem stażyk i specjalizacja, prawdopodobnie z chirurgii dziecięcej. Studia trudne ale wdzięczne, zawód ciekawy i wymagający ciągłego rozwoju. Mało czasu na rowerek. Jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Ja jestem na AGH (Akademia Górniczo - Hutnicza) na Wydziale Inżynierii Mechanicznej i Robotyki (IMiR) , Kierunek - Mechanika i Budowa Maszyn i specjalizacjędopiero bede wybierał ale pewnie bedzie to : Informatyka w Inżynierii Mechanicznej Szczerze mówiąć to myślałem że bedzie prosto , ale jest to cholernie wymagający kierunek - nie ma łatwo :-( Mimo wszystko gdybym miał wybierać - podjąłbym tąsamą decyzję no i do tego AGH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Zasrana Wyższa Szkoła Zarządzania Marketingowego i języków Obcych w K-cach kierunek Reklama NIE NAWIDZE TEJ SZKOŁY!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Na MiBM jest ciężko?? w sumie zależy jak dla kogo:) t-o moja pasja i w tym temacie czuję się jak ryba w wodzie:) ps. łukaszeczek ten rodzinny biznesik brzmi nieźle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 14 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 No, połączenie zdolności manumalnych z teorią - toż to normalna obróbka skrawaniem - mini frezareczki, tokareczki, szlifiereczki - połączenie mojej specjalności z praktyką A co do MiBM - nie było tak źle. Do 2 roku nas męczyli, a potem, jak poszły PKM i słynne "bałwanki", to już górki było . A zaczynało nas około 500, skończyło z 70 :twisted: Ty, Turim, Ty nie ściemniaj, obroniłeś się, czy się bedziesz bronić? Bo jak się obroniłeś, to mały wpier paier ci się należy - nawet browarka nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
set Napisano 15 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Wyższa Szkoła Pedagogiczna Towarzystwa Wiedzy Powszechnej w Katowicach. Pedagogika specjalność doradztwo zawodowe, a od października uzupełniające na pedagogice pracy... wszystko ujdzie, ale chyba nie mam ochoty pracować z "miłymi" paniami w urzędzie pracy, bo po paru miesiącach serce i wątroba do wymiany przez picie tak ogromnych ilości kawy i braku jakiegokolwiek ruchu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Sigreg Napisano 15 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam, Automatyka i Robotyka na Pol. Sląskiej, kier. sterowniki i systemy sterowania. Zaczynaly 74 osoby skonczylo ... 12 :roll: Sytuacja z zycia wzieta, wchodzi profesor na wyklad do auli na 300 osob, a tam ... 4 osoby - Panowie, co to ma znaczyc ?? To chyba jakis zart ! - Nie Panie profesorze, to jedna trzecia roku Zajecia organizacyjne z laborek na poczatku semestru - Dobrze, no to podzielcie sie tak na trzy sekcje po 10 osob - :lol: Ta sama aula na 300 osob, inny wyklad, w pierwszym rzedzie komplet - 12 osob. - No, w koncu widze u Panstwa pelna sale Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 A ja powiem tak podziwiam tych którzy sie uczą.Bo mi sie za cholere nie chce uczyć ,po prostu jestem leń :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek Napisano 16 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Stosowane nauki społeczne na uniwerku.Na blacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho1984 Napisano 16 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Administracja na wydziale prawa UJ , studia ciezkie, szczegolnie przedmioty zwiazane z prawem europejskim. Jak ktos lubi sie katowac polecam. Studia sa dobre dla systematycznych osob, ja do nich nie naleze tak wiec w czasie sesji jest jazda na maxa, nauka 24 h przed egz non stop i takie tam, litry kawy, nieprzespane nocki. A i jedno co mnie dobilo po 2 latach studiowania ze na tych studiach szczescie to jakis 80% a wiedza tylko 20%, choc moze to tylko moje spostrzezenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szu Napisano 16 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Informatyka/IZ na politechnice. PS. jest ktos z Pwr kto jezdzi na rowerku i beidze bral sport-rowery gorskie/turystyka rowerowa ?? naki zalezy od przedmiotu - generalnie 0/1 ;] albo zapie***sz albo sie opie***sz Troche sie ucze bo to byl 1 rok ale moja nauka jest baaaaardzo nieefektywna - np. pisze jakis programik przy okazji przeglądając forum ( w przerwach jak mi sie ładują strony dopisuje cos tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 16 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Podejmujcie kierunki inżynieryjne, żadko się słyszy, aby jakiś inż. nie znalazł pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmet Napisano 16 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 mechanika i budowa maszyn.politechnika krakowska. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 16 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2005 Policealna szkoła fotograii Fotomednia www.fotomedia.com.pl . Jest to 2,5 roczne studnium po którym będe miał tytół technika fotografa A od tego roku (szkolenego) zaczynam nauke w Wyszej Szkole Turtytki i Hotelarstwa w Gdańku www.wstih.edu.pl/aktualnosci.php na kierunku Zarządzanie przedsiębiorstwem turystycznym. Studia w trybie zaocznym zębym miał czas na rower Obecnie pracuje na budowie i szkukam pracy żeby zarobić na studnia :-( 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cwb2 Napisano 17 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 dobra to i ja się pochwalę 1 lipca 2005 r. zakończyłem swoją edukację posiadam tytuł inżyniera (kierunek inżynieria środowiska) na Wydziale Inżynierii i Kształtowania Środowiska Akademii Rolniczej we Wrocałwiu i magistra na tym samy wydziale - specjalność technika sanitarna jak było - na początku ciężkawo, potem jeszcze ciężej, dopiero na magisterce nastały dobre czasy ps. mieszkałem 4 lata w akademiku i tego nic nie przebije :P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turim Napisano 17 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Łukaszeczek jeżeli chodzi o moją obronę to został mi jeszcze rok, a jak już się obronię to piwko na pewno będzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pYroMan Napisano 17 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 dla mnie to troche przyszlosciowy temat, bo poki co dostalem sie na dwa kierunki i musze cos wybrac, te kierunki to informatyka na IZ i elektronice na PWr i nie mam zielonego pojecia co wybrac, pewnie zaczne od pazdziernika dwa i w trakcie zrezygnuje Szu moze za rok wybiore ktoras z tych opcji, szkoda, ze nie mozna na pierwszym roku juz sobie czegos wybrac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 17 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 3 rok administracji na prywatnej uczelni w Sosnowcu. Ciesze sie ze juz koncze. Został mi jeszcze jeden semestr i praca licencjacka do napisania. Mam nadzieje ze dam sobie rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fununited Napisano 18 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Politologia specjalność Marketing Polityczny; zaocznie i uzupełniająco - już tylko został rok. A to wszystko na UAM w Posen sie odbywa. CIEKAWOSTKA: na tym samym kierunku tylko że na dziennych studiuje (chyba jeszcze) posłanka BEGER pewien prof. za punkt honoru postawił sobie nie przepuścić jej na kolejny rok :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiniak Napisano 18 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ja studiuje na IMIRze na AGh. dokladniej MiBM - wspanialy kierunek dla kobiety :niach: poki co nie mozna narzekac. ale zobaczymy jak sie historia dalej potoczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 18 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 ja studiuje na IMIRze na AGh. dokladniej MiBM - wspanialy kierunek dla kobiety poki co nie mozna narzekac. ale zobaczymy jak sie historia dalej potoczy... No to witam na Imirze fajna sprawa - tez jestem na MiBM teraz ide na 3-ci rok u mnie w grupie jest tylko jedna dziewczyna ale wiem że Twój rocznik bardziej "obrodził" w damy jakbys potrzebowała jakichś materiałów to daj znac Pozdrawiam :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiniak Napisano 18 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 i tak masz szczescie ze masz chociaz jedna :grin: u nas dam faktycznie zatrzesienie :wink: na moim roku bylo 5, a teraz chyba zostana 4 - przynajmniej tak slyszalam... na aumatycznym roku podobno wiecej bylo no ale w koncu jaka dziewczyna chcialaby mechanike studiowac co do materialow to pewnie kiedys skorzystam :niach: z pewnoscia sie zglosze. pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 18 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 U nas dziewczyny mają łatwiej z reguły - no chyba że chodzi o zapis konstrukcji bądź wytrzymałość materiałów :grin: ale ja nie widzę w tym nic dziwnego że dziewczyna jest na takim kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.