ml5552 Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 hejka zamierzam przeserwisować amortyzator rs indy c i nie mogę rozdzielić górnych i dolnych lag. prawdopodobnie wewnątrz górnych lag trzeba odkręcić śrubę ale nie wiem jakiej końcówki użyć. może któryś z allegrowiczów przerabiał ten temat osobiście? pozdro ml5552
Elo78 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Wyjmij korki i świecąc lampką zobacz czy masz tam śruby , jesli tak to będa to śruby na imbus. Najwiekszym problemem będzie zmontowanie zestawu z końcówką który sięgnie do śrub.
ml5552 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Napisano 20 Lipca 2009 korki, elastomery i sprężyny dawno wyciągnięte. w środku widać element chyba plastikowy z dziurką w środku. podejrzewam, że na 99% są tam śruby, ale ich główki są nie widoczne. i tu jest pies pogrzebany . chciałbym się dowiedzieć jaki rozmiar imbusa tam wpakować, ewentualnie torxa?
GdyniaBiker Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 Czasami trzeba stuknąć np. gumowym młotkiem w dolną część, żeby się odczepiła, wysunęła, ale to chyba nie w tym przypadku..
iras76 Napisano 20 Lipca 2009 Napisano 20 Lipca 2009 w quadrze był to imbus "5" o ile mnie pamięć nie myli musisz popróbować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.