Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 1606l

kapustek93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ODO Bike 1 - dystans całkowity roweru 1

ODO Bike 2 - to samo tylko roweru 2 (zeby to dzialalo trzeba miec na drugim rowerze dokupiony oddzielny nadajnik)

btw. masz instrukcje? :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Czesc własnie pojawił sie kolejny user z pytaniem czyli ja :)

Ok zgadzam sie z kolega ze ODO1 oznacza dystans całkowity roweru 1

Ale co nalezy ustawic w sekcji SET - przy poczatkowych ustawieniach licznika - nie bardzo moge doczytac w instrukcji jaka wartosc tam powinna byc?

Ja ustawilem wartosc 0.0000 dla ODO1 i ODO 2

A jak macie u siebie ??

Dzieki za pomoc

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu , a mam pytanie odnośnie licznika BC 1606L . Co to jest TIMER UP , a co TRIP TIME ? Pokazują takie same wartości. Podobnie TRIP UP i TRIP DIST. Pokazują to samo , tylko są pod innymi przyciskami. Instrukcja po polsku jest bardzo uboga.

Napisano

TRIP TIME to czas wycieczki. TIMER UP to czas wycieczki/TIMER DOWN - czas wycieczki do tyłu (odliczanie). Podczas wyświetlania TIMER UP/DOWN przytrzymujesz SET, ustawiasz UP czy DOWN i wprowadzasz czas.

Napisano

A jak ustawisz TRIP DOWN - to odlicza dystans w dół (UP - oczywiście od 0 do góry) - przydatne np. do określania kiedy np. zmienić łańcuch, czy jakiś przegląd...

Te odliczania czasu i dystansu nie kasują się razem ze wskazaniami dziennymi.

• 2 tygodnie później...
Napisano

to od razu moje pytanie, jak włączyć mierzenie kadencji korby, cały czas mam 0 i w ogóle co to znaczy ta cała kadencja :(

Kadencja jest to liczba obrotów korby na minute, aby można było ją mierzyć musisz dokupić specjalny czujnik kadencji(ok 25-30zł).

• 2 tygodnie później...
Napisano

A ja mam pytanie, jak szybko skasować wszystkie dane z jednej wycieczki. Do tej pory muszę to robić oddzielnie. Najpierw dysans, potem czas, średnia, maksymalna itd.. Chciałbym to raz a dobrze załatwić :woot:

Napisano

Dobra, ale w jakim celu powstała funkcja mierzenia dystansu pokonanego przez dwa rowery? Przecież jak się jedzie razem to chyba logicznym jest, że dystans będzie ten sam? Kompletnie nie widzę w tym sensu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...