manta980 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Fajnie,Fajnie jest 2 razy lzejsza od mojej Zycze powodzenia w skladaniu rowerku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Dla mnie rowerek z wyglądu zajefajnie. Jednak coś mi waga śmierdzi. Producent podaje katalogową wagę ramy 1570 gram dla 17", więc 19" powinna ważyć "około" 1650 gram. Druga sprawa to hamulce. 800 gram ? Według mnie tutaj + ok. 80 gram za adapter i śrubki i śrubki do tarcz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Dla mnie rowerek z wyglądu zajefajnie. Jednak coś mi waga śmierdzi. Producent podaje katalogową wagę ramy 1570 gram dla 17", więc 19" powinna ważyć "około" 1650 gram. Druga sprawa to hamulce. 800 gram ? Według mnie tutaj + ok. 80 gram za adapter i śrubki i śrubki do tarcz. Pozdrawiam z srubkami masz racje ale liczylem ze to jest 20 gram adaper jest w wadze rama wazona własnorecznie bez piwotow waga z piwotami to 1589 gram wiec nie wiem co w tym katalogu podali Fajnie,Fajnie jest 2 razy lzejsza od mojej Zycze powodzenia w skladaniu rowerku dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 to zapytam jeszcze raz, waga calej korby z zebatkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 korby z zebatkami to co widzisz na fotkach 598 gramow az to takie niesamowite jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 (edytowane) tak, bo wszyscy mysla, ze z osia suportu... jak dolicza 300g, to nikt sie nie zachwyci Edytowane 7 Listopada 2009 przez nabial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 150 gram do urwania relatywnie niskim kosztem na rzecz sztycy i siodła. Sztyca Boplighta i jakiś używany SLR. Ale imo chyba nie warto. Według mnie lepiej doskładać $$$ do lekkich kół. Ale dłuuugo trzeba zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 ja jak kupi kolega z forum tyle kolko kupi to bede mial takie same z tylu = kolka jak SLR przeciez przod jest lekki kolko przednie z tarcza waza mi okolo 1450 z zaciskiem i opona i dętka sztyce by sie przydalo a siodla nigdy nie zmienie siodlo jest piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 dzieki nabial bo juz myslalem ze cos nie halo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 tak, bo wszyscy mysla, ze z osia suportu... jak dolicza 300g, to nikt sie nie zachwyci nabial nie masz racji bede mial suport 230 gram 598 + 230 = lżejsza korba odnowego XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 1415chris Już myślałeś, że da się zbić coś z wagi niskim kosztem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 (edytowane) niski koszt, chcesz o tym pogadac...? to i tak super waga nie wiele mniej od xtr, i korba bardziej kolorystycznie universalan niz xtr Edytowane 7 Listopada 2009 przez 1415chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 ta korba ma jeszcze ambicje dalo by sie urwac gdzies 25 gram - srubki od blatu 1 - zebatka 1 ale to moze kiedy idziej a co do roweru beda jeszcze z bialych rzeczy rogi i hmm moze chwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Nie za duzo bialego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 ja kocham bialy tzw oficjalna nazw roweru 'biedronka' teraz tak jakos wymyslilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 (...)Cassette: (Kaseta) SRAM PG-850 - 220g (...) Jaką masz wersję? Moja 11-32 waży 264 g. i do tego jeszcze nakrętka 12 g. Jak uzyskałeś tak niski wynik, jakiś tuning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 nakretka nie jest stalowa jest to 8 rzedowka pamietam ze cos moj brat kombinowal z zebatkami wiec moze dletego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 850tka jest robiona w trzech wersjach (wszystkie na 8kę) i najlżejsza według producenta waży 250 g z nakrętką. Na nakrętce zejdziesz max 8 gram (Soul-Kozak 3,5-4 g.). Tym bardziej podany przez Ciebie wynik mnie zainteresował. Rozumiem, że brat ważył kasetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 no moze sie pomylil jak nastepnym razem bede pisal to dodam 25 gram i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 (...)Cables: (Pancerze) no name - ~35g(...) Oto kolejna moja watpliwość. Czy podana waga uwzględnia linki i jakie? Cóż to za Nokony, czy inne i-Linki kupiłeś? Chętnie poznam markę. No offence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 9 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 mając taką rame poszedłbym w kompnenty BL. sztyca to ok 50g mniej ( moja ale tuningowana to 235g w tym rozmiarze. seryjnie 256g ). mostek ok 30g mniej. kierownica jeśli 25,4 to z 10-15g mniej. ciężkie Ci się siodełko trafiło-moje to 199g ale też nowe modele się pojawiły więc to może jakieś inne. sądząc po wadze manetki to gripy. tu stosując starsze można trochę urwać. SRAM 7.0 z okolic 2000 to 148g. przerzutka przednia trochę ciężka. deorka top swing to ok 128g. starsze SRAMy to ok 118g... o kółku już wspominałeś. jeśli czekasz na suport do LXa to będzie to Octalink nie ISIS. na ISISa to czkam ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Oto kolejna moja watpliwość. Czy podana waga uwzględnia linki i jakie? Cóż to za Nokony, czy inne i-Linki kupiłeś? Chętnie poznam markę. No offence pancerze 0,7 metra wazy - 22 gramy i nie sa zadne nokony a i linki linki 13 zł za sztuke - 13 gram obie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 zeszłem 56 gram na srubkach ale kupielem szerze dla wzgledów estetysznych a tu taka niespodzianka np na srubce do sztyce normalnie 21 gram teraz 6 gram wszystkie czerwone piekne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 (edytowane) Tylko uważaj, żeby na jakimś ostrzejszym zjeździe ci to Al w sztycy nie strzeliło Edytowane 10 Listopada 2009 przez mati199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 10 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 wiem wiem ale to nie jest zadne srubki made in pakistan ino pro bolta za sama srubke pod sztyce zabulilem 8 zł wiec jak sie zlamie to im naklepie do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi