Skocz do zawartości

[Amortyzator] Dar3 czy XCR

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Ile ważysz, jaki teren itp?

Na czym ci zależy jeśli chodzi o amortyzator - sztywność, praca, komfort?

Na podstawie samych amortyzatorów nic nie wywnioskujemy.

Napisano
Tylko i wyłącznie XCR. Dart nawet nie drgnie pod Tobą.

I tu sie mylisz. Wszystko zalezy od sprężyny, a że RS montuje standardowo dośc twarde to pokutuja w narodzie niewiadomojakie herezje.

XCR ze standardową spręzyną tez nie drgnie. Dla tej wagi muisz szukac amorka dedykowanego dla kobiet z supermiekką sprężyną, który i tak może byc zbyt twardy niestety. Najlepszym wyjściem byłby zakup jakiegoś używanego powietrznego widelca.

Napisano

Huhu, standardowe sprężyny są raczej twarde. Każdy dart, na którym miałem okazję jeździć prawie podemną nie pracował (65kg). Poza tym XCR ze standardową sprężyną jest bardzo miękki i szczerze mówiąc nie spotkałem się z twardą, seryjnie montowaną sprężyną w tym amortyzatorze.

• Mod Team
Napisano

Według mnie nie powinno być tak źle, choć rewelacyjnie też nie.

Opcją jest amortyzator powietrzny lub wymiana sprężyny na bardziej miękką.

Napisano
I tu sie mylisz. Wszystko zalezy od sprężyny, a że RS montuje standardowo dośc twarde to pokutuja w narodzie niewiadomojakie herezje.

Huhu, standardowe sprężyny są raczej twarde. Każdy dart, na którym miałem okazję jeździć prawie podemną nie pracował (65kg).

Jeśli byś dokładnie przeczytał to byś nie pisał po raz drugi tego co już Huhu napisał. Darty w standartowej wersji są twarde, więc nie tędy droga. XCR mimo iż miękki to pod 40kg osobą będzie pracował dosyć słabo, choć to na ten amortyzator bym stawiał. Szczególnie, że jako 13latek, autor tematu pewnie jeszcze przytyje.

Huhu, jasne, że najlepszym by był jakiś powietrzak, jednak z tego co czytałem w innym temacie autor szuka czegoś w granicach 300zł.

Napisano

No tak , najlepszy byłby Dart z miękkimi sprężynami , można by popytać może ktoś wymienia darta na cos lepszego i ma do sprzedania jakis w miare dobry egzemplarz ? a sprężyny zamówić ( hmm tylko jaka cena i czy w ogóle warto ? )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...