Skocz do zawartości

[maraton] 24h na okrągło 1-2 sierpnia Białka Tatrzańska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich.

Impreza przebiega pod patronatem Prezesa osrodka Kotelnica Białczańska i jest wpisana w odbywajacy sie tam corocznie festyn z bogatym

programem, niesamowita sprawą jest jazda w gorach oswietlonych pokazem ogni sztucznych! W trakcie godzin nocnych ok 1/4 trasy przebiegajaca prze stok narciarski bedzie dodatkowo oswietlona, niemniej trzeba miec ze sobą przyzwoite światełko na resztę trasy!

Zawody mają miejsce po raz drugi i w tym roku ma status nieoficjalnych Mistrzestw Polski, zabiegamy aby pojawiła sie polska czołówka specjalizujaca sie w zawodach 24h, m.in. Darek Sawicki czy Andrzej Kuchmistrz.

Trasa bedzie miala ok 9.5km i ok 400m przewyzszenia, co pozwalalo najlepszym w zeszlym roku przejechac ok 170 km i ponad 7000m przewyzszenia!!! Zapraszam do ogladniecia zeszlorocznej galerii oraz do przegladniecia forum z wrażeniami uczestników.

Gorąco zapraszam! Te osoby, które były juz na naszych imprezach wiedzą czego można sie spodziewac i jaki panuje klimat ;)

Chętnie odpowiem na wszelkie dodatkowe pytania :)

24hposter.jpg

Napisano

Na mnie i Alę możecie liczyć ;) Jedyne pytanko to czy jest jakaś zmiana w trasie?

Dla niezdecydowanych potwierdzam, że jazda w górach przy sztucznych ogniach i w nocy to rzeczy absolutnie niepowtarzalne. Do zobaczenia na starcie :)

Napisano

Mam takie pytanko .... Coś kojarzę, że w zeszłym roku była zniżka jakaś dla forumowiczów ?? Dobrze kojarzę ?? Mamy sie wybrać całym teamem, ale jesteśmy z łodzi i nie ukrywam ze wszystko rozbija się o pieniądze ( jak się ma Maxa i jeździ na każda mazovie to potem chleb z cukrem w domu ;P )

Napisano

Zdecydowanie polecam imprezę! Byłem w tamtym roku, wrażenia niezapomniane. W dzień upał, w nocy burza i deszcz, warunki wymarzone do jazdy. Organizacja jak i atmosfera super :D Jedynym zastrzeżeniem był ten już wspomniany nieprzejezdny odcinek z kamieniami wielkości telewizorów :) Ale ogólnie wesoło, jeden kolega nawet między jakieś owce wjechał :D

Szkoda, że w tym roku nie mogę przyjechać, bo niestety urlop już zaplanowany na inny termin i nieco inne miejsce :)

Napisano
Spokojnie mozemy podtrzymac tą znizkę rowniez na ten sezon, czyli dla forumowiczow -20% :)

Chwała Ci, Harry! Bo nowe siodło mnie pociągnęło za kieszeń, i maść na łapy... :)

Potwierdzam-impreza świetna (:

• 2 tygodnie później...
Napisano

o tak, kapcie były, a w moim wykonaniu dokładnie jeden... Zdobyty w pięknym stylu, podczas zjazdu po stoku dobiłam tylne koło i dętka poszła. Szkoda tylko, że to zauważyłam jak już ruszałam na kolejną zmianę <lol> O innych kapciach nie słyszałam.

Napisano

Kapci bylo niewiele, nawierzchnia stosunkowo latwa, duzo po trawiastym stoku/hali malo odcinkow typowo kamienistych, oponki z malymi oporami toczenia dawaly rade, jednak w momencie opadu, warto by bylo zmienic na cos solidniejszego.

Trudny technicznie w sumie tylko jeden fragment. Ale na tak dlugiej imprezie trasa i tak dawala sie we znaki nawet najlepszym:)

Napisano

Weszło mi to później w nawyk :D

Co do zawodów, nie widział ktoś po imprezie czerwonej kurtki? Bo nam (znaczy teamowi Ala i As :D ) zaginęła.

• Mod Team
Napisano

1. Ile czasu zajmowała jazda, a ile postoje ?

2. Jakie oświetlenie na nocną jazdę i na ile czasu muszą starczyć baterie aby przetrzymać noc ?

3. Robert ćwicz bo w przyszłym sezonie w tej kategorii o pierwszą pozycję będzie trudniej :D

Napisano

Robert na tej fotce jechales naprawde szybko i nie powiem, bylo to troche ryzykowne :D

Lookas, takie dane moze Ci ujawnic jedynie zawodnik ze swojego licznika, na pomiarze czasu rozrozniany jest czas od jednego do drugiego pojawienia sie na mecie, czasami okrazenie trwa 3h jeslio zawodnik akurat polozyl sie spac czy poszedl na obiad :P

CZolowka solo spala naprawde niewiele!

Oswietlenie takie, zebys sie w miare pewnie czul na trasie, ktora w sumie juz dobrze poznasz w ciagu dnia, optymalnym rozwiazaniem sa nowoczesne lampki na power ledach z zasilaniem litowym, ale zawodnicy mieli przenajrozniejsze wynalazki.

Napisano

Harry, sprzęt prowadził się tak dobrze że sobie pozwoliłem :) i było fajnie, bez specjalnej straty w kontroli sytuacji :D W każdym razie wolniej mi się tam jechać nie zdarzało :D

Co do trasy, średnio schodziło mi na pętli ok. 45 minut (nie licząc postoju), a nawet trochę mniej. Z tego co się orientuję był to czas niewiele gorszy od czołówki, z rana nawet lepszy od czołówki ;) sprawę oświetlenia załatwiły mi dwie czołówki energizera. Może nie było to ogromne światło ale do szybkiej jazdy wystarczyło.

Przespałem ze 2h w porywach. Z tym, że jechałem z tych 24h zaledwie 11. Dało mi to jakieś 100km (garmin ostatecznie się pogubił) i 4000m podjazdu w pionie.

Lookas, ćwiczę ćwiczę :D o to się nie obawiaj ;) do zobaczenia za rok. Jeśli będzie impreza to i ja pewniakiem się zjawie ;)

Napisano

A ja jestem ciekaw... Jakich pobudzaczy uzywali zawodnicy? Tylko kawy i Redbulli? Bo dla mnie na 12h to moze starczy, ale na 24h? Naprawde jestem ciekaw odpowiedzi.

Napisano

No to też się wypowiem :icon_lol: nikt niczego specjalnego raczej nie stosował. Była kawa głównie, izotoniki w bidonach i elektrolity.

Ja jechałem na coca coli i energetykach typu tiger. Na spokojnie można wytrzymać sporo godzin z minimalną ilością snu.

Napisano

Tak jak mówiłem Pawłowi w Brennej że raczej nie dam rady się zjawić w Białce no i tak też się stało...Szkoda trochę bo zeszłoroczne 24h bardzo dobrze wspominam...Można prosic linka do jakiś wyników czy coś w tym stylu?;)

• Mod Team
Napisano

UU no to te wyniki sporo zmieniły :) Widziałem gdzieś jakieś wcześniejsze z których wynikało, że w kategorii mix startował tylko Robert i Gev :) Tymczasem widzę, że team Maxxbike zdominował imprezę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...