arael Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Witam. Chciałbym zasięgnąć porady, jakie kupić zaciski hamulca tarczowego mechanicznego przód i tył. Oczywiście chodzi tu o to, aby zaciski sprawowały się dobrze podczas ładnej suchej pogody jak i podczas mokrej i wilgotnej aury, przy czym Panowie nie szalejcie z cenami chodzi mi o hamulce w przystępnej cenie w granicach do 100zł za zacisk, jak by były tańsze to tym lepiej . Hydrauliki odpadają, bo ich koszt jest za wysoki. Do tej pory miałem z przodu i z tyłu PROMAX-y DC400, ale ich żywot dobiegł końca i już nie chce tych hamulców, tarcze mam też PROMAX-a 160 mm i one są w dobrym stanie, czyli nie są zdarte są proste i niepordzewiałe, czyli ok, klamki mam TEKTRO, ale nie wiem, jaki model są całe aluminiowe wiec proszę o dobranie takich zacisków, aby pasowały do tarcz i do klamek. Dodam jeszcze, że nie szaleje na rowerze i potrzebuję hamulców do normalnej jazdy w różnych warunkach. Pozdrawiam Waldi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjSzyneczki Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Moze bb5, podobno dobrze sie sprawdzaja, ich cena za caly komplet wyracza troche za 100 zl sztuka ale podobno dobre sa http://www.allegro.pl/item667517748_hamulc...er.html#gallery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arael Napisano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 A może jeszcze jakieś propozycje co do tych zacisków, bardzo proszę o porady im więcej tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.