Robert Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Tak, bo lepiej wywalić ponad 7kafli za jednozawiasowego KTM'a na LX'ie. 164$ za najwyższy model przerzutki w kolorze to dużo ? Sporo jak za dopłatę za kolor, po prostu i osobiście kupił bym wersję "zwykłą". Yumeya też jest cenowym przegięciem i to dużym. Jak kogoś stać to proszę bardzo. A z KTM-em insynuujesz do czegoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 19 Lipca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Właśnie też nie mogę pojąć o co chodzi z tym Ktm'em :] ? Ps. Lajcik kto wie może i zrobią do dura ace'a coś takiego to dopiero pierwszy "sezon" tej serii zobaczymy co zrobią dalej Mi osobiście brakuje tłoczków do zacisków w tej serii :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 A z KTM-em insynuujesz do czegoś? Tak, do tego, że przepłaciłeś za swojego KTM'a o kilka ładnych tysięcy a masz problem ze Sram'em X.O który jest droższy o 100zł od wersji normalnej (czyt. nie kolorowej). Panimajesz ? PS. A firmie Shimano to bym polecił nie fisiować z kolorkami za krocie tylko nad utwardzeniem sprężyn w tylnych przerzutkach bo ludzie zaczynają odchodzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 100 zl to nie kilka tys. jesli juz. Kto za co i ile przeplacil nie ma znaczenia- zalezy co chcial i kiedy(KIEDY). Utwardzenie spr. w przerzutkach? Ktorych? XTR czy XT maja bardzo mocne sprezyny. Jak by nie bylo Yumeya to zart. Wiekszisc zlotych czesci mozna kupic o wiele wiele taniej a reszte zrobia niedlugo. Pozatym zloty pasuje tylko nielicznym. Gdyby dodali czerwony, niebieski, zielony, pamaranczowy czy fioletowy to...co to za Yumeya? Hmm... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Tak, do tego, że przepłaciłeś za swojego KTM'a o kilka ładnych tysięcy a masz problem ze Sram'em X.O który jest droższy o 100zł od wersji normalnej (czyt. nie kolorowej). Panimajesz ? To najpierw chłopcze poczytaj sobie o systemach zawieszenia bo widzę o tym pojęcie masz zerowe. Poczytaj sobie o tym jak wykonywane są te rowery. Poszukaj sobie informacji o stworzonym przez KTM-a specjalnie dla tej konstrukcji stopu aluminium. Zerknij sobie na rozwiązanie nazwane jako PDS, obecnie ściągnięte jest przez Treka i nazwane przez niego Full Floater (KTM zastosował to na 2 lata przed Trekiem) i poczytaj sobie o korzyściach z tego płynących. Miałem powody dla których kupiłem ten rower i jeśli oceniasz sprzęt tylko na podstawie szybko zużywającego się osprzętu to nie mamy o czym rozmawiać, czynników jest o wiele więcej. I tak w ogóle pokaż mi KTM-a w OBECNEJ ofercie za ponad 7 tysięcy który będzie jednozawiasem. Dodam, że KTM stosuje 4-ro zawiasy z Horstem tak dla Twojej wiadomości. Jeśli nie masz na jakiś temat pojęcia (a widzę, że z zawieszeniami tak jest), to się nie wypowiadaj bo po prostu robisz z siebie kretyna. Jakoś ostatnio złożyłem na sramie rower Gevery, co prawda nie jest to X.O ale jeśli bym miał takową zachciankę nie sprawiło by to raczej mega problemu (jedynie trochę więcej czasu). Po za tym ja nie komentuje tego na co Ty wydajesz pieniądze. Dodam że jeśli ktoś ma ochotę sobie sprawić to proszę bardzo. Wg. mnie u SRAM-a to bardzo dobre posunięcie (pisałem o tym wcześniej z tym że w innym miejscu). Z tym, że narzucili na to mimo wszystko przesadzoną cenę. Tak samo Yumeya, też mam wrażenie że skaczecie do ceny bo nie możecie sobie na taki bajer pozwolić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Nie, że nie pozwolić bo trzeba mieć coś nie tak, żeby kupić wózek przerz. w cenie kolorowego srama. O ile białe kable, czy złote srubki to stosunkowo coś mało spotykanego, o tyle tego wózka nigdy nie przeboleję. Bo w jego cenie można sobie 4 zrobić ;] A co do dyskusji nie bd się wtrącać, ale co z tego że ma 4-ro zawiasa? Spec ma braina, a i tak mało kto na tym jeździ bo jest drogi. Mówimy o posiadanym sprzęcie. tyle ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 To najpierw chłopcze poczytaj sobie o systemach zawieszenia bo widzę o tym pojęcie masz zerowe. Poczytaj sobie o tym jak wykonywane są te rowery. Poszukaj sobie informacji o stworzonym przez KTM-a specjalnie dla tej konstrukcji stopu aluminium. Zerknij sobie na rozwiązanie nazwane jako PDS, obecnie ściągnięte jest przez Treka i nazwane przez niego Full Floater (KTM zastosował to na 2 lata przed Trekiem) i poczytaj sobie o korzyściach z tego płynących. Miałem powody dla których kupiłem ten rower i jeśli oceniasz sprzęt tylko na podstawie szybko zużywającego się osprzętu to nie mamy o czym rozmawiać, czynników jest o wiele więcej. I tak w ogóle pokaż mi KTM-a w OBECNEJ ofercie za ponad 7 tysięcy który będzie jednozawiasem. Dodam, że KTM stosuje 4-ro zawiasy z Horstem tak dla Twojej wiadomości. Jeśli nie masz na jakiś temat pojęcia (a widzę, że z zawieszeniami tak jest), to się nie wypowiadaj bo po prostu robisz z siebie kretyna. Spiąłeś się jak na zjeździe. Człowieku, nie pisałem o caaałej firmie KTM'a i o tym co robią i jak robią. Mają HORSTy, mają PDS i stopy aluminium, świetnie wykończone ramy i doskonale radzą sobie z karbonem. Zaznaczyłem, że kupiłeś rower, który jest trochę przegięciem cenowym. 8000zł (jeśli dobrze pamiętam), a Ty masz w nim Revelationa i LX ? IMO można było kupić lepiej. Co z tego, że KTM ma HORSTa jak Ty go nie masz ?! Nic Ci nie będe pokazywał, wystarczy że wiem, że Ty go masz. KONIEC OFF'a na temat KTM'a. Jakoś ostatnio złożyłem na sramie rower Gevery, co prawda nie jest to X.O ale jeśli bym miał takową zachciankę nie sprawiło by to raczej mega problemu (jedynie trochę więcej czasu). No to miej zachciankę na Yumeye, pewnie czas by tylko był problemem. Po za tym ja nie komentuje tego na co Ty wydajesz pieniądze. Ale ja skomentowałem, bo widziałem, że miałeś wielkie problemy z przerzutką za przeszło 500zł, a ceny Yumey'i jakoś Cię w oczy nie kuła. Tak samo Yumeya, też mam wrażenie że skaczecie do ceny bo nie możecie sobie na taki bajer pozwolić. Pewnie, bo za 4 śrubki, 2 kółka kawałek biało-złotego plastiku, baryłki i kilka innych pierdółek nie dam 4000zł, BO WIEM, ŻE MOŻNA RÓWNIE ŁADNIE I O WIELE TANIEJ. Krzysiekmz - chodziło mi raczej o to, że na tych samych nie równościach XTR a X.0 to przepaść jeśli chodzi o stabilność całej konstrukcji (na korzyść tej drugiej). Poza tym nic nie mam do XTR/XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Po a) nie spinam się na zjeździe, a wręcz odwrotnie. Po nadal jesteś dla mnie kretynem bo oceniasz rower, którego nie znasz i widziałeś tylko z daleka http://picasaweb.google.com/kwiatkowski.ro...955369858605666 obejrzyj wahacz i zobacz co jest jednozawiasem a co nie. I właśnie w moim rowerze jest zastosowany inny stop aluminium i rozwiązania którego nie uświadczysz u wielu szanujących się producentów (chociażby osadzenie punktu obrotu przy osi koła na łożyskach "maszynowych" a nie ślizgach jak ma w zwyczaju większość producentów). Po c) cena nie jest dla mnie problemem, tylko również przegięciem tak jak i yumeya. Po d) tak jak pisałem przerzutki w najmniejszym stopniu nie są dla mnie wyznacznikiem jakości roweru (jeśli dla Ciebie tak to nie ma sensu kontynuować tej dyskusji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Z tego co wiem to KTM rowery do enduro wyposaża w Horst Link a te do ścigania są jednozawiasowe. Myślę, że 8k na takiej ramie to nie jest wiele PS. Anodowane elementy wahacza kłują w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopaczus Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ktoś musi jeszcze teraz dodać że Cannondale ssie bo to też jednozawias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 20 Lipca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Gdyby ktoś gdzieś dorwał ten element będę wdzięczny za informacje http://bikecenter.pl/index.php?p2770,yumey...regulacji-linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Te wyścigowe też już mają Horsta (Speed RC był jednozawiasem) ale nie o tym temat. A Cannony to już inna sprawa, ale widać są osoby które potraktują to jako powód że rower jest nie wart tych pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Gdyby ktoś gdzieś dorwał ten element... może tutaj http://www.swiatroweru.com.pl/item.php?show=product&pid=2731 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Tam niestety nie mają nic :] Jak chciałem zamówić to mi odpisali Nie mają nic na stanie, a oferta wg www mega bogata :] Później mi odpisali "...W poniedziałek skontaktuję się z Shimano Polska celem ustalenia konkretnego terminu dostawy. Z doświadczenia jednak wiem, że okres oczekiwania może mieścić się między 2 tygodnie a 2 miesiące..." Mało tego mają wszystko w D**ie bo na koniec napisałem im, że po pierwsze na stronie kontakt mają podany zły nr gg i przez co ludzie zawracają głowę niejakiej marzenie. Powiedziałem im że mają błąd w cenniku bo obejmy nie kosztują 182zl, a raczej 282zl nic sobie z tego nie robią nawet nie raczyli odpisać na maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 http://www.chainreactioncycles.com/SearchResults.aspx?Search=yumeya ?? sklep raczej sprawdzony a funt widzę po 4,85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Tak, od nich będę brał niebawem BTW Jakieś alternatywy dla wózka Yumeya ... ? Cholernie drogi jest ale nie wylajtowany kosmicznie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Pan Jarek robi carbonowe wózki http://jarek-lt-sklepikluxtecha.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ano robi ale wyglądem nie powalały te co widziałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killer206 Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 http://www.chainreactioncycles.com/SearchResults.aspx?Search=yumeya ?? sklep raczej sprawdzony a funt widzę po 4,85 Jezu jak ja zobaczylem ceny tam i te polskie to az sie za glowe zlapalem! Jezeli porownac to do zarobkow tam i tu... U nas kosmiczne sumy, a u nich sa to grosze! Jednak Polska jest wciaz 100lat za murzynami :/ A rozwazal ktos kupno takich bajerow np. na Ukrainie? Skoro fajki tam chodza po 3,50 i stac mnie bylo na 5 gwiazdkowy hotel to i moze takie bzdziułki mieliby taniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Na Ukrainie to mogą nawet nie wiedzieć ocb skoro PL to taki zaściankowy kraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jezeli porownac to do zarobkow tam i tu... U nas kosmiczne sumy, a u nich sa to grosze! £16 za srubke ladne mi to grosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Niech ktoś mi powie że yumeya jest droga... http://www.cycleco.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=394 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 $249.95 za jedno kółeczko do przerzutki Toż to przesada do potęgi szóstej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Wcześniej ktoś dawał uwagi że sram niby ma rozsądne ceny dla swoich kolorowych bajerów... 850 i można się licytować http://www.allegro.pl/item725207085_przerzutka_tylna_sram_x_0_2010_kolorowe_x_o_x_o.html wersja standard... http://www.allegro.pl/item721642181_przerzutka_sram_x0_carbon.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Września 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Września 2009 http://www.shimano-yumeya.com/ Yumeya dla dura-ace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.