zaku92 Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Witam! Właśnie wpadło mi do portfela trochę kasy i w związku z tym przyszedł mi do głowy pomysł aby zainwestować w rower. Cóż rower ma mi służyć do downhill'u i tu pojawia się problem - mianowicie mam na niego tylko 1000 PLN. W związku z tym mam pytanie czy za tą kase dostane coś da się skombinować. Co do tras to są dość urozmaicone, bo mam i kawałkami żwirowane drogi, kręte ścieżki i gdzieniegdzie trafią się hopy. Ale wracając do sedna to czy za te pieniądze dostane coś solidnego co wytrzyma taki styl jazdy?
nabial Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 komus, kto jezdzilby dh na rowerze za 5tys moznaby zarzucac proby samobojcze...za 1000zl tj fajna damka do jazdy po miescie
zaku92 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Napisano 15 Lipca 2009 @nabial Czyli mam za ten 1000 to sobie mogę najwyżej taniego "górala" w tesco kupić Ale tak serio to nie dało by się czegoś poskładać? Z tego co wiem to takie np. hamulce tarczowe dużo kosztują więc można by je było zastąpić V-brake'ami do tego dojść do jeszcze kilku kompromisów i może się coś uda sklecić???
afly Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Nie koniecznie w tesco, ale jest tak jak Nabiał napisal, nawet do enduro nie znajdziesz roweru za tą cenę godnego uwagi, przykra rzeczywistosc, jak chce sie poszalec to trzeba miec fundusze - wiem cos o tym
wojtekkrakow Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Nawet jakbyś miał i te 5tyś o których Nabiał pisze, to potrzebował byś jeszcze sporo gotówki po każdym sezonie katowania sprzętu i w trakcie na niezliczone awarie po upadkach itp.
zaku92 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Napisano 15 Lipca 2009 Kijowa sprawa z tymi rowerami, teraz pożyczam rower od kumpla, ale jakoś nigdy nie interesowało mnie to ile on kosztuje ani ile on wydaje na te części. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć że jeszcze nie zaliczyłem tak żeby rozwalić coś w jego rowerze(tylko przebiłem opone a poza tym nic). Mam swój rower ale to jest już kilkuletnia maszynka i służy m i tylko do podjazdów do sklepu/do kogoś. Troche wstyd mi się przyznawać ale to coś takiego jak w tym temacie LINK Ale wracając do tematu, da się chociaż coś uniwersalnego do jazdy po terenie złożyć??? Mam na myśli w miarę spokojną w miarę jazdę.
DominikM Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Rower za 199 pln, kask za 199 pln + ubezpieczenie NNW + KL za 600 i będzie lux.
zaku92 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Napisano 15 Lipca 2009 Ale pytam tak poważnie da się cokolwiek kupić za 1000 tak żeby zastąpił mojego leciwego Granda. naprawdę nie ma czegoś co by się nadawało szosa/teren. Nie chodzi mi o szaleństwa downhill'owe tylko o to by się przemknąć w miarę sprawnie przez leśne ścieżki od punktu A do B.
cyklista Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=14497
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.