PanRyba Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Witam wszystkich (to mój pierwszy post). Obecnie stoję przed sporym dylematem - wymianą roweru... lub nie. Posiadam Authora Basic kategoryzowanego jako ATB. Po kilku latach użytkowania i kilku tysiącach przejechanych (w tym połowę z sakwami) wymaga on zasadniczej renowacji: amortyzator tylna obręcz łańcuch opony I tu pojawia się mój dylemat. Czy inwestować w Basica czy kupować nowy rower? Mam obiekcje odnośnie moich obecnych 26-ocalowych kółek na dłuższe trasy, a na 28ach nie jeździłem. Z kolei te większe budzą moje wątpliwości ze względu na wytrzymałość przy mojej wadze (95 kg) i pełnym załadunku (sakwy przód+tył). Z nowych rowerów rozpatruję następujące crossy: AUTHOR Zenith 2008 AUTHOR Reflex 2008 KELLY'S Neos KROSS Crow Preria UNIBIKE Zethos UNIBIKE Viper GTS Kwotę jaką chcę przeznaczyć na rower to 1500-2000 zł. Proszę, doradźcie coś...
DominikM Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Wszyscy znajomi wyprawowcy jeżdżą na 26" - 28" to mogą być crossówki ale gdy pakujesz 30kg na bagażnik najlepiej wypadają 26". + lepszy wybór opon + lepszy wybór obręczy + krótsze szprychy + niżej zawieszone sakwy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.