hydzio Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 Witam mam pytanie do wszystkich, czy ktokolwiek rozbierał bębenek piasty silent clutch i jest w stanie powiedzieć ile kulek mieścić powinno się na każdej bieżni, dokładnie chodzi mi o bębenek piasty FH-R050(to chyba jakieś stare alivio), dzięki z góry za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2009 Mod Team Napisano 14 Lipca 2009 nigdy nic takiego nie rozbierałem ale kulek powinno byc tyle ile sie na danej bierzni zmieści bez luk.
hydzio Napisano 15 Lipca 2009 Autor Napisano 15 Lipca 2009 nigdy nic takiego nie rozbierałem ale kulek powinno byc tyle ile sie na danej bierzni zmieści bez luk. no właśnie tym tropem poszedłem, ale niestety po skręceniu całego ustrojstwa nie bardzo chce się to obracać jak należy, ja wiem że pytanie dość ciężkie jest bo mało kto te piasty miał, jeszcze mniej ludzi to rozbierało, a jeżeli ktoś lubi się z tym babrać to kulek nie liczy
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2009 Mod Team Napisano 17 Lipca 2009 W standardowej pieście jest po 9 kulek z tego co pamietam ale co kraj to obyczaj czasami sa wieksze mniejesze roznie to bywa. jak dasz jedna mniej nic sie nie stanie ale zeby połowa nie była bo wtedy jest nie dobrze.
hydzio Napisano 17 Lipca 2009 Autor Napisano 17 Lipca 2009 W standardowej pieście jest po 9 kulek z tego co pamietam ty masz na myśli kulki łożyskujące oś, ja mam na myśli łożyskujące bęben kasety, ich jest dużo więcej i są dużo mniejsze:)
Mod Team Puklus Napisano 18 Lipca 2009 Mod Team Napisano 18 Lipca 2009 Fakt moj bład nie doczytałem uwaznie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.