Skocz do zawartości

[trening na bazę] 30 km w niecałe 2 godziny?

Lukasz3518

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
avs=30km/h

Takie prędkości szosówką, a dokładniej singlespeedem 42x16 po 500km treningu (poprzedni rok od września nie był przepracowany) robiłem bez większego problemu nawet na dystancie przekraczającym 100km. Także nie ma co generalizować, że nie da rady, każdy organizm inaczej reaguje na obciążenia i jeden rozwija się lepiej i ma predyspozycje do jazdy a inny nie.

Napisano

Na liczniku mam 2523 km - ale nie miałem go na początku sezonu, możliwe że faktycznie koło 3-4kkm :whistling: Jeżdże głównie na szosie - eliminacje do OM (to już po... efektów brak ;s), etapówki, ogółem trochę wyścigów dla zawodników z licencją. Poza tym to czasem zjawiam się na Świętokrzyskiej Lidze Rowerowej, i z rzadka inne zawody mtb :confused:

Napisano
Na liczniku mam 2523 km - ale nie miałem go na początku sezonu, możliwe że faktycznie koło 3-4kkm :) Jeżdże głównie na szosie - eliminacje do OM (to już po... efektów brak ;s), etapówki, ogółem trochę wyścigów dla zawodników z licencją. Poza tym to czasem zjawiam się na Świętokrzyskiej Lidze Rowerowej, i z rzadka inne zawody mtb :P

OM - ?? :D co to jest ?? :D hehe sorrki ale nie wiem :) kurde ja miałem jezdzic na zawody Langa a zaa pozno licencje dostałem ;/ teraz bikemaraton i zawody XC :D

Napisano
I właśnie dlatego nie wierzę w te bajki o średniej ponad 30km/h na dystansie 50km przez niewytrenowaną osobę;]

@rafalek940 Każde słówko czytamy :) Jeśli nadal uważasz, że niewytrenowana osoba jest w stanie osiągnąć coś takiego to pozdro, żyj dalej w takim przekonaniu :D

hahaha ty nawet sam nie wiesz co piszesz :D wg tego co wygadujesz to nie wierzysz mi i bts bo sam nie osiagasz tekiej sredniej ;/ jednym słowem porazka ;/

Niedźwiedź skoro uwazasz ze sie nie da to powiedz ile w tym roku przejechałes około na asfalci i w terenie ??

Wiem ze dla was z Bts jestesmy gnojkami na tym forum ale dla kazdej osoby trzeba miec szacunek !! tak samo jakbys powiedział ze szybko biegasz i powiedzmy ze napiszesz ze biegniesz z predkoscia 32 km/h i ja bym ci napisał ze niemożliwe bo sam bigene 27 km/h wez sie zastatow zanim jakies bzdury napiszesz !!

Pozdro :D

W tym roku 2273km, więc nie mało, ale też bez szaleństwa kilometrowego. Ile na asfalcie, a ile w terenie to nie wiem, mogę w excelu przeliczyć ile na jakich oponach, ale to nie do końca miarodajne, bo do terenu też trzeba po asfalcie dojechać.

I w niektóre opowieści dalej nie uwierzę :P taki już jestem, sporo już było na forum takich co pisali, że przez kilka minut lecą ponad 50km/h na góralu z terenowymi oponami, tylko chyba o ustawienu licznika zapomnieli :)

BTW bts pisał w którymś z ostatnich postów o rowerze szosowym i jeździe w peletonie ("zbieranie" wiatru innym) i tutaj jestem w stanie uwierzyć w wysokie średnie, fajnie by było jakby każdy podawał dokładne okoliczności uzyskania swoich średnich. Chociaż jak zostało już powiedziane, nie jest to najlepszy wyznacznik wytrenowania.

Napisano
OM - ?? :D co to jest ?? :P hehe sorrki ale nie wiem :) kurde ja miałem jezdzic na zawody Langa a zaa pozno licencje dostałem ;/ teraz bikemaraton i zawody XC :)

Olimpiada Młodzieży :P W jakich barwach jeździsz?

Vroobelle: okolice 140 (~70% hrmax)

Napisano

Zanim będziemy chwalić się wysokimi średnimi polecam "wykalibrować" licznik. Nie sugerowałbym się tylko tabelką z obwodami opon dołączoną do licznika ale pojechałbym gdzieś gdzie są słupki kilometrowe i tam na dystansie kilometra lub dwóch sprawdził wskazania licznika. Z autopsji wiem, że ze przy każdej zmianie opon na inny model taka kalibracja jest potrzebna. Może nie ma zbyt dużych przekłamań ale zawsze o te kilka czasami kilkanaście procent zaniża albo zawyża.

Jeżeli ktoś się chwali, że przejedzie 50 km ze średnią 30 km/ to nie ma co się burzyć i bić piany. Zawsze można to zweryfikować. Umówić się na ustawkę :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...