Batman Napisano 10 Października 2010 Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Z tego co się naczytałem w internecie wynika, że w spokojnej turystyce rowerowej lepiej zaopatrzyć się w napój izotoniczny? Kolega polecił hipotoniczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 11 Października 2010 Udostępnij Napisano 11 Października 2010 W spokojnej turystyce rowerowej najlepiej sie zaopatrzyc w wode . Jak izotonik, to w czasie duzych upalow, bo wtedy nawet przy malym wysilku sporo sie wypaca. Ja teraz powoli przechodze na wode z miodem. Coraz zimniej i coraz wiecej sie spala kalorii na rowerku, a woda z miodem i odrobina cytrynki jest genialna w smaku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro908 Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ja po przeczytaniu tego wątku zacząłem dodawać do wody cukier, miód lub sok + cytrynę. Rzeczywiście spisuje się nieźle na popołudniowych wyjazdach - wodę często przywoziłem calą do domu a to aż chce się pić :0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathgart Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Ja wlewam wodę, po prostu z przyczyn czysto ekonomicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Też popijam wodę bo tanio, w garażu mam zawsze kilka zgrzewek kryminalnej z lidla (saguaro) i przed jazdą przelewam. Kupuje zestawy niegaz, sredniogaz i gazowaną. Przy czym tą ostatnią najmniej. Obecnie w lidlu są butelki po 0,5 w niezłej cenie. Na następny sezon zakupię te mniejsze butle. Tylko trochę to mniej ekologiczne. W ciepłe dni zdarza mi się zalewać domowe ice coffee na którą składa się kawa rozpuszczalna, mleko, woda, cukier i kilka kostek lodu. Wszystko wstrząsane w słoiku, gotowe Zamiast cukru można dać miód lub syrop klonowy. Oczywiście wodę też wtedy zabieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 14 Października 2010 Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Zwykła woda, lub woda z dodatkiem wyciśniętego soku z cytrusa (pomarańcza, grejpfrut, cytryna) i odrobiną cukru. Nawet nie mam wyciskarki tylko po prostu robię to nad bidonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majka Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 wrzucam sobie do butelki z wodą albo plussza,albo jakiś magnez rozpuszczalny...coś w ten deseń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Zależy.. Na krótsze treningi bidon wody.. Na dłuższe 2 bidony iso albo 1 iso i 1 carbo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ja do swoich bidonów tankuję iso plus o smaku pomarańczowym. Woda mi przestała wystarczać, bo 0,9 bidon wypijałem w niecałą godzinę, a teraz to jest jakieś 1,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 W zależności od trasy wlewam albo wodę z miodem albo izotonik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafeeee Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 ja tam zawsze wsypuję 3-4 łyżeczki cukru i wody do pełna. i jak dla mnie działa. znajomy mi poleca glukozę rozpuszczać, bo ponoć bardziej efektywna od krystalizowanej sacharozy (zwykłęgo cukru spożywczego, z którego korzystam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ja kiedyś wlałem herbatę i nie była dobra Teraz będę wlewał wodę gazowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ja kiedyś wlałem herbatę i nie była dobra Teraz będę wlewał wodę gazowaną Izotoników nie pijam,bo mam uczulenie na taurynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Woda + magnez musujący, woda + cukier + cytryna, Na dłuższe wyprawy dodatkowo pepsi w butelce do plecaka (cóż jestem uzależniony od tego napoju ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek10611 Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Muszynianka z magnezem dodatkowym musującym jakimś i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ja kiedyś wlałem herbatę i nie była dobra Teraz będę wlewał wodę gazowaną Izotoników nie pijam,bo mam uczulenie na taurynę Dziwne jak wielu ludzi nie odróżnia napojów izotonicznych od energetycznych. Tauryna występuje w ENERGETYCZNYCH, które są ZŁE (np. Tiger, Redbull), a napoje IZOTONICZNE są DOBRE(np. Powerade, Isostar). To tak w małym banalnym skrócie. Ja w zależności od dystansu jadę na izotonikach/wodzie z cytryną/z miodem/hipotoniku/w niektórych przypadkach cola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biegan Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Widziałem, ze OSHEE wydało też Wode z Magnezem i takimi mineralami (maja charakterystyczny barwnik, butelka 0,5L) czy dobre by to było?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Muszę kupić se powerade,tylko jaki?I ile kosztuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Jaki to zależy co lubisz mi najbardziej pasuje niebieski i pomarańczowy.CO do ceny od 3.50 do nawet 5-6zł.I nie "se" tylko sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nachaj18 Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Mi najbardziej smakuje powerade wieloowocowy (ten niebieski), koszt w zależności od sklepu ok 3.5 zł za butelkę. Faktycznie nawadnia lepiej niż woda, mi się nie chce tak bardzo pić. Osobiście rozcieńczam kompot z czarnej porzeczki z wodą, bo gdybym miał kupować same powerady zbankrutowałbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario1979 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Isostar jest bardzo w porządku. Testowałem w czerwcu na kilku dziesięciu kilometrowej wyprawie (pieszej) w ciepłym powietrzu i naprawdę działał. Można tez się pokusić o zrobienie izotonika samego z glukozy +woda +cytryna - przepisy można znaleźć w necie lub woda z sokiem. Wszytko to ma podobne działania ale efekty są różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Piksel,nie musisz mnie pouczać gramatyki A cena powerade u mnie to 3.67 A oshee nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Powerade smakuje jak sok owocowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scaut Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja rozcięczam rozcieńczam sok pomarańczowy pół na pół z wodą. Jeśli brak jednego albo drugiego to dobry zimny izotonik tez jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianEr Napisano 28 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ja od dawna popijam BE-sport .Isotonic z biedronki . Rozlewany jest ponoć w zakładach tych gdzie robią oshee.Smak ma identyczny jak Powerade. Kosztuje 1,40 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.