Skocz do zawartości

[rama] Szukam informacji o ramie ze zdjęcia

elziomallo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Niedawno sprawiłem sobie nowy rower, wysłużony Bergamont pójdzie dla kolegi a ja mam... no właśnie, w tym problem- rama jest zamalowana.

Znam już rower na pamięć śrubka po śrubce, tylko mi ta rama spokoju nie daje- czy jest jakaś możliwość rozpoznania producenta po numerze ramy?

Ram obecnie produkuje się multum więc wątpię żeby ktoś ją rozpoznał z widzenia, chociaż...

Niżej jest trochę zdjęć, może komuś się przypomni ze już widział coś takiego. Rama jest dość solidna, zwłaszcza główka i tylne rurki, ma mocowanie na hamulec tarczowy. Wydaje mi się, że robiła w jakimś crossie, bo geometria raczej trekkingowa.

Zdjęcia

Pozdrawiam

Ps. Szanowni moderatorzy- jak mam zatytułować temat, skoro pojęcia nie mam jakiej marki to rama? Pan Bezimienny? Jeśli macie na to jakiś fajny pomysł to proszę zmienić ;]

(Post z poprzedniego, usuniętego tematu)

Nakamura napisał:

Geometria ramy jak najbardziej, w porządku przy mostku, grube złącza (solidne wykonanie). Ewidentnie widać, że pro-krossowskie wykonanie (mój dziadek to potwierdza - zawodowy kolarz) Tak na poważnie skucia b. dobrze wykonane. Geometria jest prosta i bez udziwnień - także jak najbardziej na plus. Złącze pod rurą siodłową ma małą średnicę co zapobiegnie - "rdzewieniu od środka" - czyt. niszczeniu ramy od wewnątrz. Co z ważniejszych rzeczy... tuleja suportowa wygląda przyzwoicie, a nawet bym powiedział b.dobrze. Swoją drogą jestem ciekawe wieku ramy? Łączenia są spawane czy to są mufy? . Osprzęt jak najbardziej na tak. Gratuluję zakupu. Można wiedzieć ile w to włożyłeś hajsu?

Złącze pod rurą podsiodłową- nie bardzo kminię o co ci chodzi ;]

Co do ceny- tyle - cena początkowa. Z ciekawości przeglądałem allegro, nawet nie myślałem o zmianie roweru ale tej okazji przepuścić nie mogłem ;] Ciężko teraz znaleźć ciekawszy rower na sztywnym widelcu. Cieszy mnie Twoja opinia o solidności ramy, kupiłem go głównie z myślą o wyprawach ( na miasto szykuję ostre koło) więc nie będę się bał go ładować jak muła ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...