Gość R3surrection Napisano 21 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 ja miałem xt shadow zamieniłem na xtr 971 i jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Temat jest o PRZEDNIEJ przerzutce. Czy przednia przerzutka LX obsłuzy naped 7 speed?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Obsłuży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 co za szczęście:) XTRa sprzedałem. a jutro. jutro powinna już być SRAM 9.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 marsman coś nie tak z XTR-em?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 29 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 kilku kolegów używa i sobie te przerzutki ceni. w różnych wersjach: 970/971. jednemu FD-M971 pękła. te nowsze już tego nie mają ale pierwsze miały taką dziurę u góry prowadnika i właśnie tam pękła. ... używam napędu 2x8. często stosując bardzo niezalecane przełożenia. niby manetką z mikroindeksem powinienem ustawić przerzutke jak chce, bez ocierania czy coś. okazało się że nie do końca tak się da. SRAM ma węższy prowadnik i 4 kliknięcia manetki rozkładały się dokładnie między dwoma położeniami (32-44t ) z przodu. z Shimano tak się nie dało. 4 kliknięcia to za dużo, 3 za mało. czasem coś musiało ocierać. tak to do drobiazgów mogę się przyczepić waga. ok 150g po modyfikacjach 136g. sporo. 9.0 bez mojej ingerencji to 118g... w ciągu może 300-400km raz nie zrzuciła łańcucha. niby pod sporym obciążeniem. Alivio też raz nie zrzuciła łańcucha. ale używałem jej przez kilka tysięcy km... może zbyt krótko na tym jeździlem i może jakieś zmiany w ustawieniu były potrzebne. teraz tego już nie sprawdzę-XTR przeszedł w inne ręce. dla kogoś kto używa napędu jak producent przykazał XTR chyba będzie dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Czy wy ludzie jesteście jacyś inni? Piszę już któryś raz iż rozmawiamy o modelu960 a nie 970/971 ! Pozdrawiam Ubotek P.S. Teraz to już nie wiem czy SLX czy XTR. :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Kup SLXa PS: Nie dziw się że dość często sprawy schodzą na lekki offtpic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 rozmawiamy o modelu960 a nie 970/971 ! nie napisałem wcześniej że miałem FD-M971. ale XTR to XTR i tego bym się trzymał. jakość ta sama a różnice widzę tylko w wyglądzie. 970 ma powycinany prowadnik więc może jest lżejsza. inne wykończenie jak i cała grupa... osobiście gdybym miał wybierać między XTR-ami wziąłbym 970 bo: nowsza; ładniejsza; kumpel ma w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam Po długim czasie kupiłem nową przerzutkę przednia XTR-a model 960. Koło wtorku powinna być, więc kole października zdam relacje. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Ubotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.