Skocz do zawartości

[Manitou] Mars vs Black oba 80mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanko, odnośnie działania. Jeden to manitou black platinum 80mm, a drugi starszy mars z carbo podkową.

Oba mają 80mm skoku, z tym że jeden jest pancerny a drugi ponad 500gram lżejszy

Jeździł ktoś z Was na nich?

Czy można porównać pracę blacka do reby?

Ważę 60kg, więc grubość goleni nie powinna mieć aż takiego znaczenia

Napisano

Też tak myślę, ale 500gram mocno mnie zachęca do marsa. Chodzi mi raczej o tłumienie - oba są powietrzne więc twardość można dowolnie regulować

Napisano

Co tu dużo porównywać: jeden jest lżejszym amorem do xc/maratonów (Mars) drugi cięższym do am/enduro (Black) - zależy do czego go potrzebujesz. Praca Black'a ma się nijak do Reby.

Napisano

Oba mają 80mm skoku, nie mówię o tym regulowanym. Nijak - co rozumiesz przez to? Miałem 2 x R7 i chodziły całkiem przyjemnie.

Wiadomo - chodzi mi raczej o coś wyścigowego, i tak jeżdżę na wysokim ciśnieniu

Napisano

do marsa trudno dorwac slizgi w razie czego... chociaz poza tym chodzi pieknie, przy moich 64kg przy ostrzejszym zrywaniu odczuwam troche wiotkosc ale tragedii nie ma

i z tego co ogarniam te 80mm jest tylko deklarowane, bedziesz mial jakies 50 skoku

Napisano
Nijak - co rozumiesz przez to? Miałem 2 x R7 i chodziły całkiem przyjemnie.

No bo gdzie porównywać Blacka do Reby? ;) Pierwszy raz spotykam się z tym aby ktoś zestawiał razem te 2 amory. Nawet R7 to wyższa półka niż Black, a co dopiero Reba...

Na Marsie jeździłem przez jakieś 2 lata - był OK, choć gdybym miał teraz kupić jakiś amorek będący dziedzictwem przeszłości to zdecydowanie wybrałbym Skareba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...