paralyze Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 2 modele w podobnej cenie 1600 zł, który z nich wybrać. Jazda preferowana szosy, ulice, ścieżki leśne. Styl jazdy szybki agresywny. Co radzicie? Ktoś ma lub jeździł na Kellysie Neosie? Amortyzator: NEOS: SR SUNTOUR NCX-D LO, 63mm, coil / Lockout Reflex: RST Vita TnL (60 mm) blokada skoku Przerzutki przednie: Neos: SHIMANO Deore M531 (31.8mm) Reflex: SHIMANO C-102 (34,9 mm) Przerzutki tylnie: Neos: SHIMANO Deore M531 Reflex: SHIMANO Deore Hamulce: Neos: Tektro Reflex: Tektro 57 AL Korba: NEOS: SUNTOUR XCT-V2-308 48-38-28 (170/175 mm) REFLEX:TRUVATIV ISOflow Power Spline (44x32x22T) Piasty: Neos: SHIMANO RM30 (32 holes) Reflex: QUANDO 32 otwory CO z tego wynika? Który ma lepszy osprzęt? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 12 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 A jeździłeś na jednym i drugim? Prównaj który lepiej pasuje do twojego stylu jazdy i bierz ten lepszy. Osprzet sam nie jeździ, jest pełno dupnych rowerów z dobrym osprzętem. przede wszystkim musi ci pasowac cały rower. Jak nie będzie to to co wydasz na wymiane siodełka/mostka/kierownicy/gripów,mógłbyś przeznaczyc na nowy lepszy osprzet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paralyze Napisano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Fakt tylko kilka minut jazdy próbnej koło danego sklepu nie zawsze pozwoli znaleźć jakiś mankament. Miałem taką sytuację że jeżdziłem na Viperze Unibika i na Giant'cie CRS LINK ( bez amortyzacji siodełka i regulacji kierownicy) zdecydowanie lepiej czułem się na Giancie. Zacząłem kombinować z innymi modelami m.in. reflexem i Neosem. Jutro przejadę sie Reflexem. a Co sądzisz o tym CRSie moge go mieć za cenę 1260 pln ( wytargowałem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.