Firestorm Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Mam pytanie... Co trzymacie w torbach prócz narzędzi?
lukaszs Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 zawartość mojego niezbędnika to: 1. dętka 2. narzędzia mały niezbędnik (śrubokręt płaski , krzyżykowy , klucz do tarcz , 6 imbusów) 3. łyżki do opon 4. spinka do łańcucha
SnoozE Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Ja zwykle mam 1. komorke 2. portfel 3. fajki + zapalniczke (dzis na trasie zapomnialem zapalniczki i musialem kupowac) 4. gumy do zucia 5. klucz albo srubokret sie przydaje O_O
lukaszs Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 to pech........!!! ja kaske i komóre też mam ale zazwyczaj w kieszeni:-)
Firestorm Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 Dzięki wielkie za wypowiedzi bo zabieram sięza kupno takiej torby i zastanawiałem się co tam włożyć... Myślałem głównie nad pompką dętką imbusami no i komórkąi portwelem
lukaszs Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 pompkę będzie ciężko tam wcisnąć. zawsze pamiętaj o zapasie dętki .mi już raz uratowało to d...e
Firestorm Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 pompkę będzie ciężko tam wcisnąć.zawsze pamiętaj o zapasie dętki .mi już raz uratowało to d...e No wiem... Ja jeżdże głównie w terenie gdzie nie ma za bardzo sklepów ani ludzi więc to bardzo się przyda... Zastanawiam się tylko czy może jakiś scyzoryk z narzędziami tam też wsadzić... Jak myślicie?
sosa Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 ja mam torebkę authora i pompkę mam przymocowaną za pomocą dwóch gumek które są pod spodem torebki. oprócz tego standard czyli klucze, łyżki i dętka.
creative1989 Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 spinke, skuwacz do łańcucha, samoprzylepne łatki(ale brak pompki ), multi-tool, 5zł(na czarną godzinę). + komórka, portfel w koszulce
lukaszs Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 od dłuższego czasu nosze się z zamiarem kupienia większej "sakiewki"..... w tej już mi się nie mieści wszystko co bym chciał.....muszę dorzucić skuwacz.
arroyo Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 2 dętki zapasowy hak przerzutki zapasową spinkę do łańcucha zapasowy zacisk podsiodłowy narzędzia w scyzoryku łatki + klej nóż ratowniczy ze zbijakiem zabezpieczenie w formie linki (prowizorka, ale tylko po to aby ktoś sobie nie odszedł z rowerem gdy trzeba na pół minuty zostawić pod sklepem) To wszystko bez poszerzania komory! A do tego jeszcze mini pompka beto zaczepiona o gumki pod torebką. Całość w takim czymś: http://www.allegro.pl/item680409519_torebk...hor_a_s188.html Taki komplet waży chyba ze 2kg, ale przygotowany jestem niemal na każdą okazję
lukaszs Napisano 14 Lipca 2009 Napisano 14 Lipca 2009 o stary.hard core. ja takie zestawy biorę tylko w dalekie wyprawy. ale to już plecak......zazwyczaj
Firestorm Napisano 15 Lipca 2009 Autor Napisano 15 Lipca 2009 Całość w takim czymś:http://www.allegro.pl/item680409519_torebk...hor_a_s188.html Ta torba jest całkiem niezła... Myślałem głównie nad torbą Kellysa ale porozglądam się za Authora ... Dzięki wielkie za pomoc
zekker Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Mam pytanie... Co trzymacie w torbach prócz narzędzi? Nic więcej się nie mieści: -zielona torebka foliowa - klucz nastawny, okręcone szmatą: dwa płaskie uniwersalne, dwa imbusy, śrubokręt -czerwona - łatki i klej, dętka -żółta - skuwacz, ściągacz do korby -biała - hak -luzem łyżki (od niedawna), paski do spinania kabli To tyle jeśli chodzi o trójkątną pod ramą. Jak miałem bagażnik (zmieniłem opony i teraz się nie mieści ), to w torbie na niej woziłem resztę gratów: -plasterki, woda utleniona itp. -pompka -jadło -dodatkowe ciuchy (jak pogoda niepewna) Widzę, że arroyo ma podobny zestaw. Czasami jeszcze wożę ze sobą duży klucz nastawny, ale to tylko jak mam świeżo zmieniony widelec lub przesmarowane stery (1" na gwint, więc imbus nie da rady) i może zachodzić potrzeba dokręcenia ich.
arroyo Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Ja powiem, że na moje szczęście sprzęt na którym jeżdżę jest jak dotąd niezawodny a wożone przeze mnie narzędzia przydały się jak dotąd... aby zmienić przebitą dętkę u kumpla (a propo - łyżki do opon również znajdują się w torbie). Co jest dobre, to że torba wcale nie jest ogromna, a zawiera sporo miejsca i odpowiednio ściskając rzepy można ją ładnie zmniejszyć. Kolejny plus - jest kilka opcji przełożenia pasków z rzepami więc torba nie musi dziwnie zwisać pod siodłem. Tym samym narzędzie nie obijają się w torbie na każdym wyboju. Co do opatrunków i jedzenia... jabłko i batony mieszczę w kieszeniach koszulki, natomiast przy dłuższych trasach ładuję jedzenie, zapas wody, ewentualnie opatrunki i rękawki/nogawki/czapkę do niewielkiego plecaka rowerowego.
pawel1315 Napisano 15 Lipca 2009 Napisano 15 Lipca 2009 Rowerowe: -narzędzia w scyzoryku(imbusy, śrubokręty, torx do tarcz) -3 łyżki -zestaw naprawczy do dętki -mały śrubokręt (jak trzeba szybko podregulować przerzutkę) -szmatka -adaptery z presty na samochodowy -wszystkie klucze płaskie w jednym http://www.kropsik.com.pl/fot/0_php/foto.p...awczy01_011.jpg Nie mam śrub w rowerze, ale zawsze lepiej jest mieć niż nie mieć Nierowerowe: -klucze -kasa -husteczki (póki co, bo nie mam jeszcze paru rzeczy i w torbie są duże luzy) Telefon mam zawsze w kieszeni. Jeszcze trzeba kupić spinki, skuwacz/rozkuwacz, pompkę
Rusek997 Napisano 16 Lipca 2009 Napisano 16 Lipca 2009 Jeszcze karta rowerowa jakby policja zatrzymała xDDD
creative1989 Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 Po dzisiejszej przygodzie- zerwanym łańcuchu na mieście - takie coś będę ze sobą woził ZAWSZE, gdyż od jakiegoś miesiąca nie wożę już torby podsiodłowej Jak przyjdzie plecak na rower to na pewno dojdzie bluza(to bardziej na wiosne/jesień), buff, dętka, zacisk sztycy, apteczke i coś tam jeszcze może
Xsas Napisano 3 Października 2009 Napisano 3 Października 2009 Łatki do dętek, brunox, szmatkę, lampkę przednią i tylną, scyzoryk narzędziowy, prezerwatywy, zapalniczkę i trochę wolnego miejsca. Pozdrawiam
insideee Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 Ja w torbie trzymam: łatki klej i dętkę,spinkę do łańcucha, chusteczki,zapasowe baterie do lampki. Telefon, portfel.
Hanzo Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Łatki samoprzylepne. 3 łyżki do opon. Taki scyzoryk z różnymi kluczami. Przejściówka z auto na preste. Czasami portfel i klucze do pracy lub domu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.