leo81 Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Witam Ciekaw jestem ile ważą te oponki.Montowane one w m.in giantach.Pytam się bo niedługo planuje je wymienić i jak wagowo wyglądają do innych modeli kendy.Planuje jakieś semi-slicki tej samej firmy (np. karma).No i czy warto je wymieniać na lżejsze.60% asfalt/kostka bauma:) 40% lekkie drogi leśne. Dzięki za wszystkie odpowiedzi
leo81 Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 Nikt nie ma info odnośnie wagi tych opon?Niestety nie mam jak je zwarzyć no i google nie dało mi odpowiedzi. Jedynie k-831 ma bieżnik identyczny ale tez nie podano wagi na stronie producenta.Czekam na odpowiedzi:)
Huhu Napisano 12 Lipca 2009 Napisano 12 Lipca 2009 Tanie opony kendy są bardzo ciężkie. Ja żonie od razu w sklepie wymieniłem na dużo lżejsze i z mnniej agresywnym bieznikiem. Kosztowało to kilkdziesiąt złotych ale od razu zmniejszyło wage roweru tam gdzie to największa różnice robi. No i klokowate opony zostały zastąpione szybszymi, przez co przyjemniej się jej jeździ.
leo81 Napisano 12 Lipca 2009 Autor Napisano 12 Lipca 2009 Dzięki za odpowiedź a jak nazywają się te oponki, to może się skusze..myślałem o kendzie kobra, chociaż po głowie chodzi mi kwest 1.5 ale to już slicki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.