Skocz do zawartości

[opona] ile waży kenda k-850 26" 1.9"

leo81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ciekaw jestem ile ważą te oponki.Montowane one w m.in giantach.Pytam się bo niedługo planuje je wymienić i jak wagowo wyglądają do innych modeli kendy.Planuje jakieś semi-slicki tej samej firmy (np. karma).No i czy warto je wymieniać na lżejsze.60% asfalt/kostka bauma:) 40% lekkie drogi leśne. Dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Napisano

Nikt nie ma info odnośnie wagi tych opon?Niestety nie mam jak je zwarzyć no i google nie dało mi odpowiedzi. Jedynie k-831 ma bieżnik identyczny ale tez nie podano wagi na stronie producenta.Czekam na odpowiedzi:)

Napisano

Tanie opony kendy są bardzo ciężkie. Ja żonie od razu w sklepie wymieniłem na dużo lżejsze i z mnniej agresywnym bieznikiem. Kosztowało to kilkdziesiąt złotych ale od razu zmniejszyło wage roweru tam gdzie to największa różnice robi. No i klokowate opony zostały zastąpione szybszymi, przez co przyjemniej się jej jeździ.

Napisano

Dzięki za odpowiedźB) a jak nazywają się te oponki, to może się skusze..myślałem o kendzie kobra, chociaż po głowie chodzi mi kwest 1.5 ale to już slicki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...