pscager Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Witam Kupiłem nowy amorek ale mam problem przy demontażu starego. Nie chcę nic zepsuć a tym bardziej nie chce płacić za serwis. Dlatego tutaj się zapytam. Otóż odkręciłem mostek, podkładki i śrubkę od gwiazdki ale teraz mam problem ponieważ nie mogę wyjąć amorka. Co mam jeszcze zrobić, żeby wyjąc ten diabelny amorek : Tutaj wynik mojego rozkręcenia : A teraz tak: 1.Żeby wyjąć rurę sterową "C" muszę wykręcić(wyjąć) ten pierścień "B" co jest w nim rowek "D"? 2.To co zaznaczyłem na "A" to jest miska sterowa, tak? Gdzieś przeczytałem takie coś: Nie trzeba zdejmować sterów.Wymiana amora jest bardzo prosta: -odkręcasz koło i przedni hamulec od amora -odkręcasz śruby przy mostku (tą od góry, i te z boku) -zdejmujesz mostek, podkładki i te elementy sterów które same zejdą (osłona łożyska, i taki klin) -wyjmujesz widelec (powinien łatwo wyjść) niestety ale rura sterowa nie chce zejść..
skjaatel Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Gumowym młotkiem popukaj, ewentualnie zwykłym przez deseczkę.
Amarek Napisano 11 Lipca 2009 Napisano 11 Lipca 2009 Pewnie trzyma klin "B" z rowkiem "D". Trzeba puknąć.
pscager Napisano 11 Lipca 2009 Autor Napisano 11 Lipca 2009 Czyli mam puknąć w rurę sterową, żeby zeszła bo trzyma ten klin "B", tak?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.