lipstein Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Święte słowa choć nam raz się udało zgrać hehe. Co prawda burza nas pogoniła i grad stłukł, ale pogadać choć trochę można było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyIdiota Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 To jest chamstwo... jadę do lekarza pół godziny temu, dzwonią, nie ma go i nie będzie i dzień rozwalony, ani ortopedy, ani roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Święte słowa choć nam raz się udało zgrać hehe. Co prawda burza nas pogoniła i grad stłukł, ale pogadać choć trochę można było Na kazdy wiekszy wypad rowerowy zawsze teraz zabieram plachte folii ochronnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 31 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 No i pośmigałem sobie po kampinosie jak zapowiadałem Czuję się usatysfakcjonowany. Pot, błoto, korzenie ... jednym słowem ostre XC Po powrocie kupiłem inne pedały, bo te wstawione od kupienia rowerku słabo trzymają mi stopy na wybojach :/ jakoś przy większych prędkościach po korzeniach czułem się niepewnie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Po powrocie kupiłem inne pedały, bo te wstawione od kupienia rowerku słabo trzymają mi stopy na wybojach :/ jakoś przy większych prędkościach po korzeniach czułem się niepewnie :/ Trzeba zaopatrzyc sie w zatrzaski(-: Zadne inne p....y nie spelnia oczekiwan(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ok jest ktos chetny na lekki trening jutro?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 1 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Ja, zależy w jakich godzinach, jestem wolny dopiero od 15 Teren/szosa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jestes z Wawy? Po 15 mi pasuje. Szosa Ci odpowiada? Tempo 25-30km/h oczywiscie w kwestii tempa sie dopasuje, wczoraj troche intensywnie trenowalem i dzis wolalbym nie szaleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Jasne, jestem z Targówka, tempo ok, ja trzymam ok 28-30kmph tak więc spoko. Jak się ustawiamy? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Ustawilem sie z gosciem z ursusa na trening o 17:30, ja moge juz wystartowac, daj nr tel to sie zgadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiZek Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Wróciłem z Wawy i pozostał mi cały sierpień w domu. Moje tempo to 25 - 30 km/h. Mógłbym chętnie pojechać na wycieczkę 40 - 60 km. Mam nadzieję, że coś się trafi fajnego na mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmara Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 No i pośmigałem sobie po kampinosie jak zapowiadałem Czuję się usatysfakcjonowany. Pot, błoto, korzenie ... jednym słowem ostre XC Po powrocie kupiłem inne pedały, bo te wstawione od kupienia rowerku słabo trzymają mi stopy na wybojach :/ jakoś przy większych prędkościach po korzeniach czułem się niepewnie :/ Witam, a gdzie to taka ładna trasa w Kampinosie, w prawdzie byłem tylko dwu-krotnie ale jedyne co pamiętam to piach !!!! może kolega podpowiedzieć ?? z góry dziękuje Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 a gdzie to taka ładna trasa w Kampinosie, w prawdzie byłem tylko dwu-krotnie ale jedyne co pamiętam to piach !!!! Rozglądaj się za bocznymi ścieżkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmara Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Rozglądaj się za bocznymi ścieżkami .....oczywiście na tych bocznych bywałem , ale patrząc na kask kolegi lipstein-a wywnioskowałem, że może jest jakaś specjalna trasa dająca sporo wrażeń. Z resztą wspomina o tym "Ecia" na pierwszej stronie tematu cyt. poniżej: "Bo tego nie ma na mapie. W ogóle . Nawet ścieżki zaznaczonej nie ma. Tajna trasa . Na szczęście nie jest tam przesadnie piaszczysto. To jedyne miejsce w okolicach Warszawy, które znam, o profilu górskim. Nawet enduracy, którym je pokazałam, bardzo sobie chwalą" ktoś może zna szczegóły ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Przychodzi mi do głowy odcinek naprzeciwko cmentarza w Palmirach, taki singletrack z podjazdami, na tyle zróżnicowany, że aż szkoda, że nie dłuższy Gdzieś w tym temacie wspominałem o przejeździe przez Cygańskie Góry (a po zjeździe niedaleko Zaborowa Leśnego zaczyna się ciekawa ścieżka prowadząca w kierunku Rezerwatu Debły), który właściwie składa się z samych, na początku stromych, podjazdów i zjazdów (z jednej wydmy na drugą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuurei Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Tego typu tereny (na taki kask - tak mi się wydaje) są na czerwonym szlaku za Roztoką. Kilka niezłych następujących po sobie zjazdów i podjazdów. Bardzo przyjemny jest też podjazd i zjazd na zielonym szlaku za Pociechą (w kierunku Truskawia) - wjazd na swego rodzaju bunkier i potem dość wąski zjazd między drzewami z kilkoma uskokami. Daje nieco radości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Bardzo przyjemny jest też podjazd i zjazd na zielonym szlaku za Pociechą (w kierunku Truskawia) Fajnie jest też zjechać w prawo Właśnie zjeżdżając stamtąd można łatwo dojechać do odcinka naprzeciwko cmentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Już tłumaczę Ja z reguły wyruszam z Truskaw. Niebieskim bądź czarnym szlakiem do krzyżówki zielony/czerwony (czarny jest mocno bagnisty więc jak padało to dojeżdżam niebieskim). Szlaki zielony, czerwony, czarny i niebieski krzyżują się w pobliżu Ćwikowej góry (100 m n.p.m.). Okolice właśnie tego wzniesienia bogate są w zjazdy, podjazdy, korzenie, gapy i co tam kto jeszcze sobie życzy. Cały czerwony szlak od siódemki aż do Cmentarza Partyzantów obfituje we wrażenia (oczywiście o ile nie jedzie się główną drogą, która jest piaszczysta) i oczywiście wzdłuż praktycznie całego czerwonego szlaku biegną singletracki między drzewami pełne niespodzianek w postaci korzeni, krzaków itp. Wracam do Truskaw żółtym szlakiem, szeroki ale również miejscami zaopatrzony w singletracki no i pełen zjazdów i podjazdów. Jeśli chodzi o kierunki to najlepiej robić ósemkę z żółtego, czerwonego i zielonego szlaku tak aby czerwonym jechać od Ćwikowej Góry do krzyżówki z zielonym, na zielonym lekko odpocząć i wrócić do punktu wyjścia gdzie ponownie wskoczyć na czerwony w przeciwnym kierunku do cmentarza. Żółtym można wrócić do Truskaw. Załączam mapkę: Nie testowałem jeszcze zachodnich rubieży parku, ale mam zamiar się kiedyś wybrać. Na razie jeżdżę po sprawdzonych trasach. Acha no i faktycznie jest kilka ciekawych odcinków niezaznaczonych na mapie. Np. Żółty szlak przecina jakaś dróżka leśna. Zawsze jak na nią popatrzę jadąc żółtym szlakiem i zobaczę jakie tam są zjazdy to nawet jeżdżąc w kasku mam spore obawy żeby spróbować No ale kiedyś zbiorę się w sobie, może teraz jak mam nowe pedały hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuurei Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Kiedyś moja ulubiona trasa: czerwonym do Roztoki i powrót zielonym. Faktycznie na czerwonym na tych singletrackach bywała taka tara z korzeni, że się bałem pogubienia części z roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Gdzieś w tym temacie wspominałem o przejeździe przez Cygańskie Góry (a po zjeździe niedaleko Zaborowa Leśnego zaczyna się ciekawa ścieżka prowadząca w kierunku Rezerwatu Debły), który właściwie składa się z samych, na początku stromych, podjazdów i zjazdów (z jednej wydmy na drugą). Np. Żółty szlak przecina jakaś dróżka leśna. Zawsze jak na nią popatrzę jadąc żółtym szlakiem i zobaczę jakie tam są zjazdy to nawet jeżdżąc w kasku mam spore obawy żeby spróbować Ten odcinek znajduje się właśnie między czerwonym a żółtym szlakiem. Acha no i faktycznie jest kilka ciekawych odcinków niezaznaczonych na mapie. Najciekawsze kawałki są poza szlakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmara Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Panowie, może jakiś wspólny wypad w przyszłym tygodniu ? lub innym terminie ? gdyby oczywiście ktoś był chętny..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lipstein Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ale podaj więcej szczegółów Środek tygodnia czy weekend? Szosa czy teren? Tempo szybie (jak na maratonach ) czy spokojne? Gdzie chcesz jeździć? Rano czy po południu? Ja pewnie w weekend rano do kampinosu będę chciał uderzyć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiZek Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Ja też jak chcecie mogę się dołączyć. Np. do Kampinosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Sierpnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 U mnie weekend odpada (Masa Powstańcza a w sobotę w nocy Masa Nocna ) Ale ogólnie Kampinos to dobry pomysł, jak coś to ja w przyszłym tygodniu dopiero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mmara Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Ale podaj więcej szczegółów Środek tygodnia czy weekend? Szosa czy teren? Tempo szybie (jak na maratonach ) czy spokojne? Gdzie chcesz jeździć? Rano czy po południu? Ja pewnie w weekend rano do kampinosu będę chciał uderzyć ... Kampinos, weekend z rana odpowiada, ale prrzyszły weekend( w ten nie dam rady ) i najchętniej zobaczył bym wcześniej opisywaną trasę, wprawdzie poruszam się na sztywniaku, ale jeszcze w tym roku chciałbym zapolować na fulla a wtedy korzenie + wzniesienia = Lipstein, MatiZek może zatem przyszły weekend ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.