Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zakładając że w niedzielę nie będzie gradu i burz z piorunami.

Niedziela 2. maja godzina 9 zajezdnia os. Górczewska, dobra baza ze względu na banalny dojazd z każdego zakątka Warszawy autobusem lub tramwajem, bez konieczności tłuczenia się między samochodami, dodatkowo można się zaopatrzyć obok w różne świństwa w macdonaldzie i jak komuś wyskoczy jakaś usterka są również 2 sklepy rowerowe, no i kampinos bliziutko.

Oprócz osób z tego forum będą również jakieś z bikeforum, im więcej tym lepiej. Zapraszam wsszystkich, jednak proszę o zadeklarowanie się, tylko dla celów informacyjnych ile ludzi będzie.

Od tygodnia monitoruje pogode i wyglada na to ze w weekend wilgotnosc gleby osiagnie 100% :icon_mrgreen: w sobote sie zaczna przelotne deszcze, natomiast niedziela i poniedzialek bedzie zalana. Paskudztwo idzie od strony Radomia gdzie w poniedzialek beda juz burze. Wiatr byc morze przesunie opady na wczesniej lub pozniej, ale nieunikniony jest fakt ze bedzie mokro. Dlatego ja sobie biore wolny piatek i jade do Kampinosu. Jesli sa chetni to zapraszam :) Prawda jest taka ze piatek bedzie pieknym slonecznym dniem z temperatura kolo 24 stopni i jesli mam przesiedziec w domu majowke z powodu deszczu to przynajmniej bede mial co wspominac :)

Od tygodnia monitoruje pogode i wyglada na to ze w weekend wilgotnosc gleby osiagnie 100% :icon_mrgreen: w sobote sie zaczna przelotne deszcze, natomiast niedziela i poniedzialek bedzie zalana. Paskudztwo idzie od strony Radomia gdzie w poniedzialek beda juz burze. Wiatr byc morze przesunie opady na wczesniej lub pozniej, ale nieunikniony jest fakt ze bedzie mokro. Dlatego ja sobie biore wolny piatek i jade do Kampinosu. Jesli sa chetni to zapraszam :) Prawda jest taka ze piatek bedzie pieknym slonecznym dniem z temperatura kolo 24 stopni i jesli mam przesiedziec w domu majowke z powodu deszczu to przynajmniej bede mial co wspominac :)

Zapowiadają piękną pogodę, ale cały dzień mam zajęty sprawami wyżej postawionymi : ).

Mam tez taki niecny plan zeby poszalec w blocie, przy jakims oberwaniu chmury, kiedy na na powierzchni ziemi robia sie niewielkie zbiorniki wody lub innej cieczy :icon_mrgreen: i zrobic sobie maraton z rozbryzgami blota w ktore bede wjezdzal z predkoscia 20km hehehe ale to akurat plan do zrealizowania wylacznie w okolicy (lasku Brodnowskiego), zeby bylo blisko pod cieply prysznic :)

Zobaczymy jak bedzie.

Tu zapowiadaja sie ze raczej slonca nie bedzie :/

http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|PL|PL007|WARSAW&metric=1

w ICM nie wierze, bo jest malo wiarygodny, niestety. Taka fajna zabawka, ale lipa jak nie wiem co, nigdy sie nie sprawdzil.

ONET tez zapowiada opady

http://pogoda.onet.pl/0,3,38,warszawa,miasto.html

Twoja Pogoda tez:

http://www.twojapogoda.pl/

i Wirtualna:

http://pogoda.wp.pl/miasto,warszawa,mid,1201290,mi.html

ICM sprawdzał się z dokładnością co do sekundy do 1,5 roku temu, potem coś się zje..ało, nie wiem co i czemu.

Trasa będzie ustalona podczas spotkania, wstępna jest na forum o którym mówiłem(to moje macierzyste forum i wszelkie ustalenia tam)

Deszcz na niedzifelę zniknął z prognoz ICM, może będzie dobrze, za to ja jestem na lekach, żebym się bardziej nie rozłożył do niedzieli.

O widzę, że mi ostrzeżenia regularnie rosną. No cóż, bywa, admini mają dziwne problemy, ale cóż, takie ich prawo.

Ktoś chętny na nocne jazdy i wogóle jazdy? Póki co jestem dyspozycyjny od 11 maja po godz 17, ale później mam w planach rzucić się w wir pracy i będę dostępny codziennie od 22 :P

Od niedawna sprowadziłem sobie rower do Warszawy i nie bardzo wiem gdzie jeździć i z kim...

Ja bym się dołączył, ale muszę wiedzieć co i jak :) Dystans, czy to będzie wyścig czy chodzi tylko o to żeby sobie spokojnie popedałować ... jakaś przybliżona trasa.

Jak pisałem przez palmiry bo ja z bemowa,kopalniana wyruszę. Docelowo do nowe grochale podjechać do wisły(+,-35km, a potem się zobaczy. Dalej polatać kampinosem i jak siły, czas i warunki pozwolą to ....się zobaczy.

O której planujesz? Ja bym się ewentualnie pisał tylko na kampinos. Samochodem bym podjechał i rowerem tylko po kampinosie. Dlatego pytałem o to jak będzie wyglądała jazda po lesie :P bo jeśli chodzi o kondycję to na wyścigi się nie nadaję :)

O której planujesz? Ja bym się ewentualnie pisał tylko na kampinos. Samochodem bym podjechał i rowerem tylko po kampinosie. Dlatego pytałem o to jak będzie wyglądała jazda po lesie :P bo jeśli chodzi o kondycję to na wyścigi się nie nadaję :)

Koło 10.30 chciałbym wyruszyć do celu koło 2,5godz. jazdy. Ja też w zamyśle mam jazdę kampinosem do celu i z powrotem do domu kampinosem.

Wie ktoś jak wygląda sytuacja w MPK w okolicach Mieni i Świdra?

Planowałem tam jutro wyjazd i powrót łęgami prawym brzegiem Wisły, ale z przyczyn oczywistych część powrotna uległa zmianie.

Jeżeli do tego miałyby dojść jakieś problemy z Mienią i Świdrem to trzeba będzie wyskoczyć gdzie indziej. Stąd pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...