Skocz do zawartości

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Jak powszechnie wiadomo pogoda na rower może być "dobra" lub "bardzo dobra". Wiele wskazywało no to, że pogoda będzie "dobra" ale po ostatniej aktualizacji IMGW w lesie może być nawet 10st. i jak to w lesie - bez wiatru. Całkiem przyjemnie. Dodatkowo w większości słonecznie(chmury wysokie), a wspomniany wiatr, choć momentami silny, ma wiać z północy co nie rzutuje za bardzo wobec braku odsłoniętych odcinków PD-PN.

W związku z tym będą chętni na jutrzejszą jazdę ? Nie wiem ile wyrzeczeń mam ponieść aby jutro "urwać się". Widzę, że Safian wstępnie się deklaruje, są jeszcze ochotnicy ?

Jako, że to nadal zdecydowanie początek sezonu proponuję przejazd prawie wyłącznie szlakami. Oto opcje w wersji :

GIGA

Przejażdżka jak się patrzy. Ponad 100km w tym tylko 14-15 asfaltu z możliwością redukcji do ok 4. Większość atrakcji puszczy, dwa pasy wydmowe, "egzotyka" części zachodniej, a nawet trochę piachów (niestety mało o tej porze roku)

MEGA

W środku trochę asfaltu(całkiem malownicze regiony,a w każdym razie przyzwoite) dla skróecnia przejazdu. Co najważniejsze zachowany w zdecydowanej większości terenowy czad. Szczególnie na zachód od Roztoki. Ok 65km łącznie.

i

FIT :)

Rozszczerzona i lekko zmodyfikowana wersja poprzedniej wycieczki. Dla cieniasów :) lub osób ograniczonych czasem lub chcących delektować się terenem lub spinterów :) ok 41km.

Jak już to MEGA :icon_wink: , choć na 100% teraz nie potwierdzę. Niestety córka złapała temperaturę i jak się rozwinie w niewłaściwą stronę, to będę uziemiony. Preferował bym godziny startu nieco wcześniejsze, ale jak się nie da to trudno. Śledzę wątek i jak będę to... będę :)

Jak już to MEGA :icon_wink: , choć na 100% teraz nie potwierdzę. Niestety córka złapała temperaturę i jak się rozwinie w niewłaściwą stronę, to będę uziemiony. Preferował bym godziny startu nieco wcześniejsze, ale jak się nie da to trudno. Śledzę wątek i jak będę to... będę :)

Hje, hje.

Skąd ja to znam...

Od 12 czy 12.30 też jest sporo czasu. Ta opcja trasy jest do objechania w max trzy godziny, uzwględniając jakiś przystanek.Krócej czy dłużej to tylko od Nas zależy.

Panie i Panowie - zgłaszać się. Nie ma co czekać na czerwiec.Kto pojeździ teraz dużo bardziej doceni sielankową pogodę, poza tym później może być za ciepło :)

Pogoda się poprawia.

W razie gdyby ktoś chciał jeszcze jechać niech się dopisze. Poczekamy. Natomiast na ostatnią chwilę(lub gdyby ktoś nie mógł się znaleźć przy metrze Młociny) podaję nr tel. 781 318 579

Ej właśnie w niedzielę mam zamiar przełamać 100 km czy ktoś może się deklaruje?.Trasa nie powinna mieć więcej niż 150 km co nam by to zajęło 5-8 h.

Trasa.

Zaczęlibyśmy od stacji Kabat godzina ja wiem 12-00 wcześniej nie mogę.Między innymi chciałbym odwiedzić po drodze Zalesie Górne,Warkę,Czersk,Otwock,dalej szlakiem czerwonym aż do Między Lesia (łysa góra w Otwocku) która ma podobno wysokość 190 m.m.p.Wszystko zależy od pogody

Co zabrać odpowiednie ubranie,oświetlenie itd :).

Pisać najlepiej na gg najpozniej do piątku

Kończąc radosny OT(30-tki brak) pytam o ewentualnych chętnych na sobotnią jazdę. Nie będę szczególnie wybredny, może być MPK(bliski bądź nie), nada się puszcza, a w ostateczności nawet krótkim asfaltem nie pogardzę. Mogę prowadzić jeśli będzie potrzeba ;)

Ja chętnie jutro, a ktoś dzisiaj jeszcze by gdzieś pojeździł ? Nie znam Warszawy a nie chcę większości czasu czekać na światłach, przy ulicach, poza lasem kabackim gdzie można jeszcze pojeździć na góralu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...