goldbloom Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Mieszkam tam prawie od urodzenia, ale ostatnio też jakimś cudem wyjechałem na Mały Truskaw Mówisz o szlaku nad rezerwatem Sieraków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 31 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No między innymi coś takiego mijałem:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Pojeździliśmy dzis trochę ze znajomymi.Różne szlaki,coraz więcej piachu,wylanych strumieni nie spotkaliśmy.O dziwo było jakos mało robactwa a pogoda była dziś za...sta. Szukaliśmy ze znajomym grobu jego dziadka ,który walczył w AK i zginął w Kampinosie.Niestety las tak sie zmienia,że nie udało nam sie odnaleźć tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 W sumie powinienem mieć całą zachodnią część Kampinosu obcykaną, ale dzisiaj odkryłem taki fajny odcinek, że aż się wróciłem i przejechałem go w drugą stronę (choć nie da się ukryć, że było ciężej) Traska prowadzi od drogi będącej przedłużeniem szlaku (czy może to ten szlak?) z Truskawia. W pewnym momencie, jakieś 1,5 km za skrzyżowaniem z drogą do Rezerwatu Cyganka trzeba skręcić w lewo. Jedzie się wąską ścieżką przez wydmy - z jednej na drugą. Ścieżka w pewnym momencie skręca w prawo i od tego miejsca zaczynają się zakręty - suuuper. Ścieżka jest wąziutka od pewnego miejsca, zero piachu, jedzie się po igliwiu, las z niej pięknie wygląda (szczególnie pod wieczór) - nie jest gęsty, więc widoczność jest świetna. Długie zjazdy, dużo korzeni. Wyjeżdża się na pomnik Powstania Styczniowego koło Zaborowa Leśnego. Nastrój mi to poprawiło niesamowicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 W sumie powinienem mieć całą zachodnią część Kampinosu obcykaną, ale dzisiaj odkryłem taki fajny odcinek, że aż się wróciłem i przejechałem go w drugą stronę (choć nie da się ukryć, że było ciężej) Traska prowadzi od drogi będącej przedłużeniem szlaku (czy może to ten szlak?) z Truskawia. W pewnym momencie, jakieś 1,5 km za skrzyżowaniem z drogą do Rezerwatu Cyganka trzeba skręcić w lewo. Jedzie się wąską ścieżką przez wydmy - z jednej na drugą. Ścieżka w pewnym momencie skręca w prawo i od tego miejsca zaczynają się zakręty - suuuper. Ścieżka jest wąziutka od pewnego miejsca, zero piachu, jedzie się po igliwiu, las z niej pięknie wygląda (szczególnie pod wieczór) - nie jest gęsty, więc widoczność jest świetna. Długie zjazdy, dużo korzeni. Wyjeżdża się na pomnik Powstania Styczniowego koło Zaborowa Leśnego. Nastrój mi to poprawiło niesamowicie A mogłbyś podac jakim szlakiem(jaki kolor) i tak jakos dokładniej w którym miejscu jest ta ścieżka.To znaczy z jakiego szlaku się w nia wjeżdza? A tak w ogóle może podawalibyśmy w tym temacie jakies fajne trasy i ścieżki w Kampinosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Ja proponuje zorganizować wypad do Kampinosu grupowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 A mogłbyś podac jakim szlakiem(jaki kolor) i tak jakos dokładniej w którym miejscu jest ta ścieżka.To znaczy z jakiego szlaku się w nia wjeżdza? A tak w ogóle może podawalibyśmy w tym temacie jakies fajne trasy i ścieżki w Kampinosie. Tak szczerze mówiąc, to właśnie myślałem o założeniu nowego tematu "Kampinos - ciekawe trasy" Myślę, że by się przydał - mi w każdym razie na pewno, bo mieszkam właściwie w lesie i jeżdżę głównie po okolicy. A powiedzmy mniej zorientowane osoby miały by gotowy przewodnik. Miejsce, gdzie jest ścieżka, odnalazłem na mapie Co prawda przyjechałem z zielonego szlaku zahaczającego o drogę do cmentarza w Palmirach, ale w sumie jest tak, jak napisałem wcześniej - jadąc ciemnozielonym szlakiem (mapa na stronie KPN) z Truskawia trzeba dojechać do czerwonego szlaku (przechodzącego później w pobliżu Wierszy) i przejechać nim jakiś 1km (niestety nie wiem dokładnie ile ). Po lewej stronie będzie odchodząca pod kątem droga przeciwpożarowa (z zarośniętym trawą środkiem). Prowadzi całkowicie prosto. Wjechałem na nią, a po 100m skręciłem w prostopadłą - i to ta ścieżka. Ufff... No, może to było więcej niż 100m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Chociaż... jest już taki temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/50730-kampinos-ilub-warszawa-gdzie-i-jak/page__st__20. Jakoś dziwnie mało wykorzystywany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izat Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 we wrześniu nie umawiacie sie już na wycieczki??? może dobrze by było?? jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Bardzo chętnie wybrałbym się ponownie do Kampinosu. Ostatni forumowy wypad był absolutnym niewypałem i nie chodzi tu wyłącznie o pogodę,która tez okazała się fatalna. Czekam na jakąś zwarta i kolektywna grupe Może przyszła niedziela?? Chociaż jutro ma być dobra pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izat Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Na tę chwilę uważam,że to ekstra myśl ja się piszę. Jestem świeżynką, więc nie wiem jak wygląda tu zryw... i to taki wypalony... W każdym razie przyszła niedziela i Kampinos brzmi gut. Kto jeszcze się piszę? Pomysłodawcę proszę o szczegóły.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Szczegóły Szczerze, to za bardzo nie znam tych terenów. Myślałem ze ktoś kto b.dobrze zna Kampinos wyrazi swój akces w wycieczce Z drugiej jednak strony są oznaczone szlaki i chyba nie ma co martwic się o zagubienie w terenie. Jeżeli jednak coś takiego miałoby się wydarzyć to lepiej jechać w sobotę-będzie więcej czasu na powrót do poniedziałkowych zajęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izat Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 haha,to ciekawy pomysł z tą sobotą...ale może niech zostanie niedziela? No a w sumie niech szczegóły same się dopracują a jakiś czas i miejsce startu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ostatnio umawialismy sie pod stacja metra mlociny okolo godziny 10 i stamtad juz... Moze odezwie sie ktos kto zna rejon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomoa Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jeśli będziecie robić jakieś wypady do Puszczy Kampinoskiej to dajcie znać chętnie się podłączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Śmiga ktoś? jakaś cisza nastała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Śmiga ktoś? jakaś cisza nastała Jasne ze śmiga.Problem polega na tym ze trudno się z kimś poważnie umówić.Przeważnie są gawędziarze(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 O z grochowa jesteś.. ja z marysina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 O z grochowa jesteś.. ja z marysina To powiedzmy ,całkiem blisko. Moze się któregoś razu umówimy na jakąś traske? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 10 Października 2009 Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Możemy, gdzie jeździsz? Teren miasto? Po mpk czy kampinosie? znasz jakieś ciekawe traski? Jak coś to pisz na pm albo tutaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Ja też jestem chętna na ustawki - jeżeli nie będzie padac. Ale kierunek to raczej kampinos i okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ja też jestem chętna na ustawki - jeżeli nie będzie padac. Ale kierunek to raczej kampinos i okolice Szosa czy teren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiu32 Napisano 13 Października 2009 Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Ja też bym pośmigał w towarzystwie. Wolałbym szosę (MTB na slikach), ale w teren też mogę jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 15 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2009 W takich warunkach pogodowych to szosa lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 W takich warunkach pogodowych to szosa lepsza Ponoć ma się wypogodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.