Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

No więc tak:

- przyszła rama Accent El Nino, sztyca Accent SP-408, zacisk sztycy Accent Lite,

- zamówiłem korbę Deore i klamki Avid SD7.

na razie tyle, w przyszłym tygodniu będzie składanko.

Potem tylko posezonowy zakup rękawiczek i butów SPD i to będzie koniec wydatków na ten sezon.

Wczoraj po pracy 65km ;) na wyprostowanie kości ;) powrót pociągiem :P wieczorkiem w Brzeźnie nad morzem atakują muszki ;) droga rowerowa w Przejazdowie w stronę Gdańska kończy się wysokim krawężnikiem, zaś na przejściu ze światłami podobna sytuacja tyle że trudno tam wyrobić zakręt bo przeszkadza słup świetlny a obniżony chodnik jest dla pieszych, a dla rowerów już zapomnieli... Kto to projektował?

Sama jazda trwała 6,5h, jest dużo lepiej w porównaniu z tamtym rokiem bo nie błądziłem po Świdnicy i jechałem dużo szybciej. W tamtym roku identyczna trasa plus 10 km błądzenia trwała 8h. Podczas jazdy drogami krajowymi trzeba trzymać się krawędzi jezdni i uważać na wyprzedzające TIR-y, inaczej można stworzyć niezły korek.

Wycieczka w okolice Torunia, 60 km. Kolega 5 km od miasta złapał kapcia, a jeszcze 500 m wczesniej mówił - "Co by było gdybym złapał flaka" WYKRAKAŁ! x D Na szczeście było nas dwóch, mieliśmy 2 dychy i niedaleko był Carefour.

• Mod Team

Od tygodnia się urlopuję :P Zaliczyłem już VW Manię - jeden z największych zlotów VW (ponad 1200 samochodów). Na zlot zabrałem też swoje małe zabaweczki VW.

b556ca33d55064cbm.jpg b1e709e0743922eem.jpg bb41762aedce5837m.jpg

A wczoraj wróciłem z 4 dniowego wypadu do Szklarskiej ;) Udało się moim pełnoletnim niskopodłogowcem z rowerami na dachu dojechać i wrócić bez przygód (czas jazdy 7-8h) :D Góry wymęczyły nas strasznie. Mimo niezłej kondycji... cholera ile można kręcić pod górę? :P

0ed575223984c78bm.jpg 7c69e2b455d21baam.jpg d2717b80fc8809cam.jpg 59fd4c6a3a02171em.jpg 4146d69261718479m.jpg

05f0e5f7e5926b46m.jpg 2d7171b0b0cfdad8m.jpg e306cc2a4755d67cm.jpg 48cfde548101c913m.jpg

Zrobiłem dużo kilometrów po mieście, trochę kilometrów po plaży i bardzo dużo kilometrów po lesie jeżdżąc w te i z powrotem po górkach na pełnym gazie. Niestety cały rower mam tak zapiaszczony, że jutro będę musiał łańcuch rozruszać dłutem ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...