Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

przed zdjęciem spinki zawsze przeczyść ją pędzelkiem ze sztywnym włosem, wtedy spinka się ładnie rozpina :)

to jest nowa spinka:D (kiedyś zakładałem spinki więc wiem jak to się robi)problem był tego typu, iż nie dało jej się zapiąć dopiero szczypce+kombinery pomogły(dwie pary rąk)po zapięciu odmówiła współpracy, jakby była pod 9-cio rzędowy napęd;)a jest jak widać do 8-mio rzędowego z poprzednią spinką (taką samą) i poprzednim łańcuchem nie było żadnego problemu a dziś takie klocki :wallbash:

Panowie nie róbcie z nas lajkoników.

Czasem spinka jest na tyle wredna, że nie pomaga żadne pędzelkowanie brunoxowanie, polewanie finish line`em i inne zabiegi i bez kombinerek sie nie obejdzie (żeby nie było, próbowaliśmy).

Dziś jako że za zimno dla mnie na śmiganie - domowy serwis starego amorka i składanie nowej maszyny.

Ja dzis równe 50 km i zjazd na serwis bo zamarzła mi linka w pancerzu od hamulca tylniego :) nazbierało się syfu i wilgoci a w takiej temperaturze po prostu wszystko zamarzło. Trzeba bedzie pomyslec o pełnym pancerzu a nie "dzielonym".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...