Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja centrownicę mam tylko w pracy... Dziś natomiast wiele nie jeździłem, kilka km, ale zrobiłem kumplom kulig za rowerem i muszę przyznać że frajda niesamowita, chociaż ledwo później stałem na nogach:/

Napisano

30km po śniegu , lodzie i troszkę drodze... :wallbash: Dwie gleby...pierwsza przy podjeździe w lesie a druga na drodze wioskowej która był skuta śliskim :) lodem ;)... :) i kilka gorących sytuacji z których udało mi się uniknąć kolejnego upadku heh...Nie był to czas stracony.

Napisano

jak to działa?

Większość to tylko stojak na koła z zamieszczonymi wskaźnikami przy obręczy. Ustawione są do tego stopnia blisko, że jeśli koło ma bicie obręcz o nie ociera. I już wiadomo gdzie trzeba naciągać/luzować szprychy :wallbash:

• Mod Team
Napisano

Sprawdziłem zawór w amortyzatorze, do wydawało mi się, że przepuszczał powietrze.

Napompowałem od nowa po mocniejszym dokręceniu, zobaczymy jutro czy coś ubędzie.

Napisano

33km, średnia z porannego dojazdu do roboty wzrasta powoli z 17km/h do 19km/h - pewnie dla niektórych to żaden wyczyn- mimo ze opona szersza na tyle(tioga factory DH2.3 drut), wiec jakiś progres jest:)

Napisano

Kilka dni temu dobrałem się do bebechów Revelationa, dzisiaj zaatakowałem łożyska suportu. Pozostał już tylko serwis hebli, kupić kilka (a nawet sporo) gratów i rower na sezon 2010 gotowy. Może tylko koła w kwietniu doczekają się zmiany, choć ciężko z tym będzie

• Mod Team
Napisano

Konieczna była grubsza naprawa mocno zmęczonego roweru "służbowego". Jak teraz się posypie to napęd pójdzie do wymiany. Tylko po co skoro wytrzymał już z 30 lat :P

20100119002.th.jpg

Napisano

zmiana opon w HT z Furious Fredów na Nobby Nic(wściekły fred nie dawał rady w śniegu po piasty) i wymiana klocków hamulcowych w V-brakeach, no i mała rundka 10km :P

Napisano

32km i gleba na własne życzenie;]szybki zakręt i uślizgnęło się przednie koło ale na 'czarny lód' nie ma mocnych:)pozadro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...