Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie wróciłam z tygodnia w Puszczy Białowieskiej

wyjeździliśmy około 270 km

jest gdzie jeździć chociaż dla amatorów górek teren się nie nadaje :rolleyes:

ale dla amatorów płaskich lasów pełnych baaardzo różnorodnych tras - jest akurat

każdy znajdzie dla siebie coś miłego: wąskie trasy szosowe (o różnym stopniu dziurawości) na których zakazany jest ruch samochodowy, drogi piaskowe i szutrowe, wąskie ścieżki pełne piachu, korzeni i błota (można nawet zgubić buty w niektórych miejscach) a poza tym wspaniałe świeże powietrze, piękna roślinność i możliwość zobaczenia lokalnej fauny (prawie widzieliśmy dzika oraz widzieliśmy sarenkę i kilka rodzajów dzięciołów, wiewiórki, drozdy, ptaki drapieżne i całe mnóstwo innych stworzeń, chociaż najwięcej było komarów, gryzących much i gzów - lepiej się nie zatrzymywać podczas jazdy!) i zasmakowania owoców lasu (poziomki)

a na odświeżenie kwas chlebowy który jest popularnym napojem w tych rejonach :)

było fajnie :)

a nowy rower spisuje się znakomicie, chyba jestem z niego bardziej zadowolona niż z tego skradzionego

aha, mój sukces: wyposażyłam swojego chłopaka w kask! (jestem z siebie bardzo dumna)

Dziś tylko 30km w tym 2 załapane kapcie w przeciągu 2km...nie wiem co się dzieje z tą tylną oponą... . Taśma siedzi an swoim miejscu, czyściutka bez żadnych zadziorów, opona czysta od środka no i dętka nie ma nic w sobie... .

Testy Tune'a Speedneedle obiecująco , ale nie wypadły tak jak chciałem bo trasa za krótka.

Zamontowałem nowe śrubki alu ;), łącznie 29 szt.

• Mod Team

Ostatnio wziąłem się za siebie i staram się jeździć. Intensywny trening co drugi dzień. A dziś w ramach przygotowań do wyjazdu w góry podokręcałem wszystko w rowerze i wyregulowałem przednią przerzutkę. Zastanawiam się dlaczego nie zrobiłem tego wcześniej. Teraz wszystko pięknie śmiga. I od kilku dni mam nowe, fajne butki DMT Watt Black kupione za 40% ceny ;) Myślę już tylko o urlopie i kilkudniowym wypadzie rowerowym w góry, który planuję od... 2004 roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...