Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od wczoraj zdrapuję to co miałem na ramie czyli błoto, liście, trawa, krew... dosłownie wszystko chyba na niej było :) Pewnie szybciej by to zeszło gdyby nie impreza. Fajnie odkryć na nowo że ma się biały rower :wallbash:

Teraz pora na całą resztę roweru.

Napisano

Rozwaliłem hamulec. Pewnie sprężyna pękła więc naprawa nie zajmie więcej jak kilka minut, ale to nie zmienia faktu, że wściekły jestem jak cholera. W dodatku czeka mnie mycie roweru. Nie zrobię tego ani na zewnątrz (zimno), ani w domu (w wannie? nigdy więcej!) a cały jest w piasku, błocie i glinie. Chyba omiotę go zmiotką i zaczekam do wiosny :sorcerer:

Napisano

Dzisiaj złamałem swoją żelazną zasadę, nie cisnąć z górki do oporu jak jadę sam :wallbash:

Miałem dziś prawie 5km zjazd w terenie i powiem tylko tyle, że na dole zatrzymałem się z drżącymi łapami.

Jak dla mnie to momentami było za szybko, a od mega gleby dzieliły mnie momentami milimetry.

Trasa napchana kamieniami, korzeniami do obrzydzenia, przez większość po prostu przeleciałem, a chwilami tak mną wywracało, że chyba miałem dziś więcej szczęścia niż rozumu.

Ale było warto.

Napisano

Co pakujesz w zamian?

Mi dzisiaj nowe buty przyszły ;) i bawiąc się w prowizorkę wkleiłem poluzowaną tuleję w damper na poxipol. Tulejka okazała się cała, a wyrobiony jakiś pierścień w damperze - w sklepach zamiennych części nie widziałem więc jakoś radzić sobie trzeba ;)

Napisano

standard do pracy i z pracy razem 33km dodatkowo założyłem na tył tioge factory DH i wymieniłem kasetę:]jakiś sram od kolegi Thrawn'a

Napisano

dziś do i po pracy razem 33km, wymiana tarczy 33T, generalnie rewolucja z napędem i btw na nowej tiodze czuć konkretne opory toczenia:)

Napisano

Czy aby na pewno 33 T ? :rolleyes:

oj wielce literówka:]chodziło oczywiście o 32 a dziś znów stnd czyli 33km i pierwsza gleba w tym sezonie na śliskiej kostce na której nie zauważyłem studzienki kanalizacyjnej, na zakręcie i było...dup

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...