Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 9

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to ile jeżdżę widać po zużyciu napędu i bieżnika :) oni mnie tam znają w serwisie i widzą jak często zmieniam opony haha ;)

fajnie się jeździ w SPD ale muszę zainwestować w ocieplacze na buty albo ciepłą wkładkę bo te butki co mam to strasznie przewiewne są...

a ostatnio kupiłam ocieplacze na kolana, fajna sprawa na taką pogodę :)

Napisano

Akurat wiele serwisów mówi wyraźnie o tym że oddając rower ma być on czysty.

Ja u siebie tylko łańcuch przecieram i smaruje żeby chodził cicho ;) jakieś dwa gruntowne serwisy w roku i kilka szybkich. Na spokojnie starcza żeby utrzymać rower w dobrym stanie.

Napisano

Kręcę się po górach ostatnio trochę, ale wczoraj było trudniej niż zwykle, pokonałem Skrzyczne po zmroku po ciemku całkowicie, noc to nie był bo dopiero ok 18-19 godz. , ale zachód słońca był po 17 więc i tak było ciemno jakby była północ :wallbash:

Napisano

W górach już pod koniec września robiło się ciemno o 18, a co dopiero teraz... nie mniej w nocy jeździ sie prawie tak samo dobrze jak w dzień, o ile ma sie dobre oświetlenie :wallbash:

Za dziś zrobiłem zdjęcie ścieżki rowerowej w Gdańsku, aby nie było,wzdłuż ścieżki rowerowej jest miejsce do stawiania samochodów, ale równolegle do krawężnika, co każdy kierowca dobrze widzi, ale ignoruje utrudniając z jednej strony jazdę rowerzystom i z drugiej samochodom.

Napisano
Akurat wiele serwisów mówi wyraźnie o tym że oddając rower ma być on czysty.

Według mnie bardzo słuszna zasada, nie chciałbym naprawiać zasyfionego napędu. :voodoo:

• Mod Team
Napisano

W piątek wieczorem cieszyłem się, że włosi wysłali do mnie paczkę z korbą... już wczoraj przyszła i mało tego przysłali to co potrzeba :P Także mam nowe dzieło sztuki na biurku :D Niesamowite tempo realizacji zamówienia tym bardziej że nie brałem przesyłki express tylko standard :P

Napisano

lekki niesmak bo nie mogłam dzisiaj jechać rowerem do pracy z uwagi na konieczność bycia elegancką i pachnącą :icon_mrgreen: a tu taka pięęęękna pogoda... ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...